Emotionele Dallinga in tranen: 'Ik heb het nog nooit zo gek meegemaakt'

Op zijn hurken, met zijn handen voor zijn gezicht gevouwen, probeerde Thijs Dallinga in de catacomben te beseffen wat zich kort daarvoor had afgespeeld in het Cars Jeans Stadion. Omdat Excelsior de penalty's zondag beter nam dan ADO Den Haag, spelen de Kralingers volgend jaar weer in de Eredivisie.

© Twitter ESPN
ADO Den Haag
ns
4 - 4
Excelsior
Excelsior

De geëmotioneerde Dallinga had moeite de juiste woorden te vinden voor de prestatie van Excelsior. In staccato probeerde hij zijn gevoelens te uiten. 'Wat een avond, zeg', stamelde de aanvaller voor de camera van ESPN. 'Ik heb het nog nooit zo gek meegemaakt, echt. Eerst die penalty, dan 3-0 achter, dan 3-3. Ik heb er echt geen woorden voor. Ik ben zo trots op dit team. Dat is echt niet normaal. We hebben het gewoon geflikt... Hoe we zijn begonnen en dan nu hier staan, is echt niet normaal.'

Dallinga was voor rust nog de schlemiel door een penalty te missen. In de extra speeltijd van de tweede helft maakte hij zijn fout goed door de gelijkmaker binnen te koppen. 'Dat is het k•tste wat er is, als je 'm in de finale mist', haalde de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie dat moment terug. 'Maar gelukkig kon ik 'm in de 92ste minuut nog binnenkoppen om een verlenginkje eruit te halen en dan doen we nog dit. Dat we het zo afsluiten, is echt bizar. Zo'n avond is niet normaal. Maar goed, we hebben het gefixt. Heerlijk. Echt. Pff.'

Bekijk hier hoe Dallinga de 3-3 maakte