Emotionele Andersson roemt hecht team van Zweden

Reacties

Na de late domper tegen Duitsland liet Zweden tegen Mexico zien hersteld te zijn van de klap. Door met 0-3 te winnen greep het land zijn laatste kans op plaatsing voor de achtste finale. Bondscoach Janne Andersson was ontroerd na de belangrijke zege.

Emotionele Andersson roemt hecht team van Zweden

Regerend wereldkampioen Duitsland ontsnapte zaterdag nog aan een blamage tegen Zweden, ver in blessuretijd maakte Toni Kroos de winnende 2-1. Voor de WK-ganger die op weg naar het eindtoernooi Italië uitschakelde betekende de nederlaag tegen de Duitsers dat alle druk op het duel met Mexico kwam te liggen.

Zweden greep het duel met beide handen aan en won overtuigend. Tot grote vreugde van Andersson. 'Ik ben ontzettend trots op mijn spelers. Vooral de manier hoe ze het hebben klaargespeeld. Ik ben er ontroerd door, we vormen op dit WK een echt team. We doen er met z'n allen alles aan om succes te hebben op dit WK.'

'Als je ziet hoe gecontenteerd we gespeeld hebben, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik heel erg blij en tevreden ben', gaat de bondscoach verder. 'Ik vind dat we groeien tijdens dit toernooi.' Zweden weet op het moment van schrijven niet wie het treft in de achtste finale. Als groepswinnaar treft het land de nummer twee uit Groep E. Brazilië, Servië en Zwitserland strijden nog om de eerste twee plekken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.