Emotioneel afscheid Gomes bij Watford: 'Jullie verdienden beter'

Reacties

Heurelho Gomes heeft na de degradatie uit de Premier League met een emotionele post op Instagram afscheid genomen van Watford. De 39-jarige ex-doelman van PSV vertrekt na zes jaar bij de club, nu zijn contract eind deze maand afloopt.

Emotioneel afscheid Gomes bij Watford: 'Jullie verdienden beter'
© Pro Shots

Eigenlijk leek er vorig jaar al een einde te komen aan het verblijf van Gomes bij Watford. De Braziliaan koos er na het bereiken van de FA Cup-finale, waarin Manchester City met 6-0 te sterk was, uiteindelijk toch voor om er nog een jaar aan vast te plakken. In plaats van een afscheid op zijn hoogtepunt resulteert het nu in een vertrek met een vervelende nasmaak. Gomes was zondag in tranen nadat het lot van Watford was bezegeld.

'Het doet pijn en dat zal nog wel even zo blijven', schrijft Gomes in een post op Instagram. 'Niet vanwege mijzelf, ik ben misschien wel degene die hier het minst door word geraakt. Ik wist dat er voor mij op een dag een einde aan zou komen, maar ik leef mee met de fans, mijn ploeggenoten en mijn vrienden en met alle mensen die betrokken zijn bij de club. Jullie verdienden beter', zegt de Braziliaan na de degradatie uit de Premier League.

De manier waarop Watford naar het tweede niveau afzakte, maakte het nodige los in Engeland. Twee speelronden voor het einde ontsloeg de directie Nigel Pearson, terwijl de Engelse manager The Hornets sinds zijn komst juist uit de gevarenzone had geloodst. Aanvoerder Troy Deeney kraakte het beleid van de clubleiding nadat de degradatie een feit was. Gomes moest het als stand-in van eerste doelman Ben Foster vanaf de zijlijn ondergaan.

De ervaren Braziliaan hoopt dat hij in een later stadium, als de coronamaatregelen een samenkomst van de Watford-fans niet meer in de weg staan, nog afscheid kan nemen. Wat de toekomst de voormalig keeper van Tottenham Hotspur en 1899 Hoffenheim nu brengt, is nog niet duidelijk. In maart filosofeerde de twaalfvoudig international van Brazilië nog hardop over een terugkeer bij PSV. In welke rol liet Gomes toen in het midden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Watford
Meer over Watford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.