Emoties in Alaba-kwestie bedaard: 'We gaan geen spel met David spelen'

Reacties

Het spel tussen David Alaba, zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi en Bayern München werd in de afgelopen maanden hoog gespeeld. Het contract van Alaba loopt in de zomer van 2021 af en de Oostenrijker heeft nog altijd niet bijgetekend. Na verwijten over en weer lijkt de vrede echter langzaam maar zeker terug te keren.

Emoties in Alaba-kwestie bedaard: 'We gaan geen spel met David spelen'
© Pro Shots

Bayern-erevoorzitter Uli Hoeness noemde Alaba's zaakwaarnemer Zahavi 'een op geld beluste piranha', waarna 'Kamp Alaba' fel reageerde en vervolgens bemoeide ook sportief directeur Hasan Salihamidzic zich met de zaak door te stellen dat het Alaba om de plaats in de salarispikorde bij Bayern gaat. 'Bij Bayern hebben we sportieve en financiële bovengrenzen: Robert Lewandowski en Manuel Neuer. Ik denk niet dat David zelf gelooft dat hij tussen deze twee collega's staat', zei Salihamidzic in Kicker.

Na de komst van Leroy Sané, Alexander Nübel, Tangauy Kouassi, Douglas Costa, Eric Maxim Choupo-Moting, Marc Roca en Bouna Sarr in de afgelopen transferperiode is de contractverlenging van Alaba nu prioriteit nummer één voor Salihamidzic, maar maandag was hij ineens een stuk vriendelijker omtrent de situatie van de 28-jarige speler. 'We gaan David geen ultimatum geven. Hij is al twaalf jaar bij deze club en we gaan geen spelletjes spelen. We weten allemaal wat we aan David hebben en we gaan hem gewoon proberen te overtuigen. We zouden blij zijn als hij in München blijft en dat hij zijn handtekening onder een nieuwe contract zal zetten', zei hij tijdens de presentatie van Choupo-Moting en Sarr.

Bij het nationale team van Oostenrijk, dat woensdag de uitwedstrijd tegen Roemenië speelt, ging Alaba ook kort in op de huidige stand van zaken. 'Ik voel me erg op mijn gemak in München, want dat is al twaalf jaar mijn thuis. Ik heb daar veel mooie momenten mee mogen maken', zo uitte de Oostenrijker zijn waardering voor de club. 

Het is nu dus de vraag of de onderhandelingen voor Bayern soepeler gaan verlopen, nu de gemoederen enigszins bedaard zijn. Gaat Alaba bijtekenen, loopt hij in de zomer van 2021 gratis de deur uit of verkoopt Bayern hem in de winter alsnog?

Spelersprofiel

D. Alaba


Geboortedatum:
24 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.