Emmen stelt titel ADO Den Haag nog even uit

Emmen voorkwam vrjdagavond dat ADO Den Haag zonder te spelen al de titel in de Gouden Gids Divisie kon vieren. Emmen won in eigen huis met 3-2 van Heracles Almelo. De uitslag doet vermoeden dat het erg spannend was, het scoreverloop wees daar niet op. Twee keer bouwde Emmen een marge van twee doelpunten verschil op. De 3-2 viel pas in de 90ste minuut. Heracles had toen te weinig tijd om een gelijkspel af te kunnen dwingen.

In de strijd om de vierde periode leed TOP Oss een kostbare nederlaag. De Brabanders verloren op eigen veld met 2-1 van Sparta Rotterdam. De drie doelpunten vielen in een tijdsbestek van vier minuten. Kiran Bechan opende in de 64ste minuut de score, Dennis van den Berg maakte in de 65ste gelijk en Danny Koevermans schreef de winnende in de 68ste minuut op zijn naam.

Helmond Sport profiteerde optimaal van de misser van TOP Oss. De ploeg van coach Jan van Dijk had weinig problemen met Cambuur Leeuwarden. Via Ron Heesakkers, Ivar van Dinteren en Jurgen Streppel werd het 3-0. Helmond vocht zich daarmee op doelsaldo voorbij TOP.