Emmen mist 'eigen Ziyech' in poging zwakke thuisreeks te beëindigen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De vierde speelronde wordt vrijdagavond in gang gezet door FC Emmen en De Graafschap.

Emmen mist 'eigen Ziyech' in poging zwakke thuisreeks te beëindigen
Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

FC Emmen - De Graafschap

Actueel

• Zowel FC Emmen als De Graafschap zegevierde tijdens de eerste speelronde, maar ging daarna twee keer onderuit. Beide teams staan derhalve op drie punten.

• Afgelopen week ging FC Emmen met 5-0 ten onder tegen Ajax. Het was de grootste nederlaag van de ploeg uit Drenthe in een officieel duel sinds een 0-8 verlies tegen TOP Oss op 14 maart 2014.

FC Emmen was vorige week kansloos tegen Ajax.

• Tijdens de eerste drie Eredivisie-wedstrijden van dit seizoen trof De Graafschap slechts met 8,3 procent van zijn schoten doel. Alleen PEC Zwolle (8,1 procent) en FC Groningen (6,3 procent) scoorden lager.

• Tijdens de eerste drie speelrondes was Anco Jansen bij liefst 44 procent van de doelpogingen van FC Emmen betrokken. Alleen Hakim Ziyech (48 procent) en Nasser El Khayati (47 procent) noteerden een groter aandeel voor hun club. Jansen mist het duel met De Graafschap wegens een blessure.

• FC Emmen boekte slechts in één van zijn laatste negen thuiswedstrijden in alle competities een overwinning. Die andere acht duels leverden drie gelijke spelen en vijf verliesbeurten op.

• Aan zijn laatste zeven uitduels met promovendi hield De Graafschap slechts één punt over. In al die wedstrijden maakten De Superboeren ook maar één treffer.

Dilemma voor Anco Jansen: 'Soms echt zin in een vieze kapsalon met veel knoflook'

Historie

• Door het Eredivisie-debuut van FC Emmen duelleerden deze teams nog nooit op het hoogste niveau. Van de achttien thuisduels die de ploeg uit Drenthe in andere competities met De Graafschap afwerkte, won het er slechts drie. De Graafschap triomfeerde acht keer.

• Afgelopen seizoen eindigde deze wedstrijd in de Eerste Divisie in een 5-2 zege voor FC Emmen. Alexander Bannink was met twee goals op dreef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.