Emery tempert verwachtingen na indrukwekkend optreden

Reacties

'Om de Champions League-plekken? Welnee, Aston Villa kan meedoen om de titel', jubelde Match of the Day-mastodont Jonathan Pearce na afloop in zijn microfoon. Villa-manager Unai Emery ziet het voorlopig zo'n vaart nog niet lopen, vertelde de Bask na afloop van de stuntzege op Manchester City.

Emery tempert verwachtingen na indrukwekkend optreden
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Pep Guardiola, de geslagen manager, had zijn opponent ook tot titelkandidaat bestempeld. Emery sprak zijn collega én Pearce tegen. 'Nee, wij zijn geen titelkandidaat, er zijn zeven ploegen die meer kans maken dan wij. Dit is pas speelronde vijftien, de volgende is tegen Arsenal, daar moeten we ons op richten. We zijn blij met de derde plaats en het wordt moeilijk om die vast te houden. We gaan er alles aan doen', sprak Emery op de persconferentie.

Hij sluit niet uit dat Villa het etiket titelkandidaat later wél opgeplakt kan krijgen. 'Nu zijn er nog veel wedstrijden. Als we zo doorgaan met winnen, kunnen we het misschien wél worden. Nu zijn er nog de zeven titelkandidaten die het seizoen begonnen. Na 30 of 32 wedstrijden verandert dat misschien, maar nu nog niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe je het wendt of keert: Aston Villa – Arsenal is zaterdag een wedstrijd tussen de nummers drie en één van de Premier League. Hoe gaat Emery zijn ploeg klaarstomen voor het tweede topaffiche binnen 72 uur, een reünie met zijn ex-club bovendien? 'We gaan eerst rusten en herstellen. Voor de energie kijken we naar Villa Park, zij zenden hun energie naar ons, dan is het aan ons om het tactisch en individueel goed te doen.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
27
19
6
2
64-25
+39
63
2
Manchester City
27
19
5
3
62-27
+35
62
3
Arsenal
27
19
4
4
68-23
+45
61
4
Aston Villa
27
17
4
6
59-37
+22
55
5
Tottenham Hotspur
26
15
5
6
55-39
+16
50
* Actueel tot en met 4 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.