Emerson speelt Europa uit: verdediger wint EK én alle UEFA-clubcompetities

Reacties

Emerson Palmieri legde woensdag met West Ham United beslag op de Conference League. Daarmee zorgde de Italiaans international voor een primeur. Niet eerder won een speler het EK en de drie UEFA-clubcompetities.

Emerson speelt Europa uit: verdediger wint EK én alle UEFA-clubcompetities
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
West Ham United
West Ham United

Omdat West Ham in de slotminuut afrekende met Fiorentina (1-2), mocht Emerson in Praag de Conference League-beker optillen. Dat was de laatste UEFA-trofee die nog ontbrak in zijn prijzenkast. De linkervleugelverdediger begon zijn bijzondere reeks bij Chelsea, dat in het seizoen 2018/19 ten koste van stadgenoot Arsenal de Europa League won.

Ook met de nationale ploeg bleek Emerson succesvol, want de titel van EURO 2020 ging naar Italië. Bij Chelsea ging Emerson vervolgens vrolijk door met het winnen van prijzen. Met The Blues sleepte hij ook de Champions League en de Super Cup in de wacht. In het shirt van West Ham hengelde Emerson woensdag zijn laatste UEFA-prijs binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.