Emanuelson kiest voor rentree in Eredivisie bij FC Utrecht

Reacties

Urby Emanuelson keert terug in de Eredivisie. De 31-jarige ex-Ajacied heeft een eenjarig contract getekend bij FC Utrecht, met een optie voor nog een seizoen.

Emanuelson kiest voor rentree in Eredivisie bij FC Utrecht

Emanuelson meldde zich eerder al bij FC Utrecht voor het trainingskamp in Oostenrijk. Daar heeft de flankspeler een dusdanig goede indruk gemaakt, dat de subtopper heeft besloten met de routinier verder te gaan. De zeventienvoudig international was transfervrij na zijn teleurstellende periode bij Sheffield Wednesday.

Hoofdtrainer en technisch manager Erik ten Hag legt op de Utrecht-site uit waarom hij in Emanuelson een toegevoegde waarde ziet voor zijn selectie: 'Hij beschikt over uitstekende technische en dynamische voetbalkwaliteiten die uitstekend passen in onze speelwijze. Hij is een liefhebber, heeft ambitie en brengt internationale ervaring mee. Dit gaat zijn uitwerking hebben in de groep, zowel op het veld als daarbuiten.'

FC Utrecht versterkte zich maandag ook met verdediger Dario Dumic. De Domstedelingen openen het seizoen donderdag al, met een uitwedstrijd tegen FC Valletta in de tweede voorronde van de Europa League (aftrap 19.30 uur).

Bekijk in dit overzicht alle transfers van de Eredivisie-clubs.

Bekijk hier de reactie van Emanuelson op de transfer.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.