'Elneny had voor Arsenal wel een nieuwe Vieira kunnen zijn'

Reacties

Veel middenvelders zijn de laatste jaren geflopt bij Arsenal, maar volgens Gilberto Silva lag dat zeker niet altijd aan de spelers. De Braziliaan merkt op dat Mohamed Elneny bijvoorbeeld het slachtoffer is geworden van de speelstijl.

'Elneny had voor Arsenal wel een nieuwe Vieira kunnen zijn'
© Pro Shots

In het tijdperk met Arsène Wenger als coach werden The Gunners geroemd om de aantrekkelijke speelstijl. In de laatste jaren met de Fransman aan het roer was de balans echter vaak zoek. Eigenlijk werden in Noord-Londen nooit waardige vervangers voor Patrick Vieira en Gilberto Silva gevonden. Vaak was de kritiek ook gericht op vermeende controleurs als Francis Coquelin en Granit Xhaka.

Gilberto Silva plaatst zijn vraagtekens bij het transferbeleid van Arsenal. Allereerst zijn er volgens hem teveel spelmakers gehaald en te weinig controlerende middenvelders. Die controleurs verzopen dan vaak ook nog door de voortdurende drang naar voren bij de Londenaren.

In een interview met France Football zegt de 43-jarige Braziliaan: 'Ze hebben veel van hetzelfde op het middenveld, met spelers die elkaar niet echt aanvullen, geen spelers met de stijl van Patrick Vieira of met mijn profiel. De enige die dat had kunnen zijn was Mohamed Elneny. Die speelde alleen zelden. Maar ze hebben te weinig types gehad die de rol van de verdedigende middenvelder konden vertolken.'

De hunkering naar spektakel heeft Arsenal de laatste jaren ook vaak opgebroken, meent Silva: 'Arsenal speelt altijd positief, ze proberen altijd aan te vallen. Dan is het niet makkelijk iemand te vinden die vooruit denkt en tegelijkertijd het defensieve werk in de schaduw kan doen.'

Elneny staat overigens nog wel onder contract bij Arsenal, maar is verhuurd aan Besiktas. De 27-jarige Egyptenaar werd begin 2016 voor ruim twaalf miljoen euro gekocht van FC Basel.

Beste Arsenal sinds 2000: geen Lord Bendtner, maar wel Bergkamp en Henry
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.