Elia hoopt op rentree tegen Cocu

Reacties

Eljero Elia hoopt dit weekeinde zijn rentree te maken namens Istanbul Basaksehir in de topper tegen Fenerbahce, de ploeg van de Nederlandse trainer onder druk, Phillip Cocu.

Elia hoopt op rentree tegen Cocu

Elia was er enkele weken uit met een hamstringblessure, maar traint weer voluit mee bij de vierde club van Istanbul. Zaterdag wordt besloten of hij zondag bij de selectie zit. 'Ik hoop het echt', zegt Elia, 'en anders wachten we tot na de interlandperiode. Het is belangrijk dat ik niks overhaast. Ik wil sterk terugkomen.'

Want Elia geldt bij Basaksehir als een belangrijke speler. De Turken weigerden hem afgelopen zomer dan ook te verkopen aan Eintracht Frankfurt. Met een fitte Elia denkt Basaksehir langer te kunnen meedoen in de strijd om de Turkse titel met Galatasaray en Besiktas. Afgelopen seizoen was Elia al belangrijk voor Basaksehir.

'Ik heb het hier ook echt naar mijn zin en de mensen zijn tevreden', zegt Elia. 'Daarom snap ik niet dat men in Nederland zegt dat ze van me af willen. Waarom? Het is totale onzin. Ik heb lang geworsteld met die hamstringblessure, dat is de reden dat ik niet speelde. Nu ben ik weer fit en hoop ik snel weer mijn niveau te halen en met de club mee te doen in de strijd om de titel. Dat is waarop ik me focus, alleen is het nooit leuk verhalen te horen uit je eigen land die niet kloppen.'

Zondag is om 17.00 uur de aftrap tussen Istanbul Basaksehir, dat met een punt achterstand op Galatasaray op plek twee staat in de Süper Lig, en nummer veertien Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.