Elftal van de Week: voorhoede zonder spelers van de topdrie

Reacties

De Eredivisie is weer in volle gang en dus is ook het Elftal van de Week van VI terug! Bij elke wedstrijd in elke speelronde is minimaal een van onze verslaggevers aanwezig om de twee elftallen op het veld te beoordelen.

Elftal van de Week: voorhoede zonder spelers van de topdrie

Deze week een ultra-aanvallend Elftal van de Week in een 3-4-3-formatie. Alireza Jahanbakhsh, Fran Sol en Jean-Christophe Bahebeck vormen de voorhoede. Het middenveld bestaat uit Ryan Koolwijk, Gastón Pereiro, Hakim Ziyech en Ryan Thomas. Doelman Sergio Padt heeft een defensie voor zich van Jop van der Linden, Sven van Beek en Willem Janssen.

Op elke laatste speeldag van elke speelronde maakt VI op VI.nl al bekend wie er verkozen is tot Speler van de Week. Dit keer is die eer voorbehouden aan Gastón Pereiro. De Uruguayaan van PSV maakte indruk in De Koel. Met twee doelpunten was hij goud waard voor de Eindhovenaren tegen VVV-Venlo.

Om elke week plek in te ruimen voor de elf absolute uitblinkers, verandert de tactiek van het Elftal van de Week met grote regelmaat. Soms wordt extra creativiteit gevraagd en neemt een aanvaller na een sterk optreden bij ons bijvoorbeeld een plek in op het middenveld, omdat hij simpelweg niet mag ontbreken in het team.

Omdat lang niet iedereen het Elftal van de Week haalt, is na elke speelronde de rubriek Eredivisie op rapport op VI te vinden. Daar staan alle rapportcijfers van de spelers die in die speelronde minstens dertig minuten in actie zijn gekomen. Ook de scheidsrechters en de trainers krijgen een beoordeling.

Elftal van de Week van speelronde acht.
Elftal van de Week van speelronde acht.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.