Elftal van de Week: Vitesse hofleverancier met drie spelers

Reacties

Het Elftal van de Week van speelronde 9 in de Eredivisie! Bij elke wedstrijd in elke speelronde is minimaal een van onze verslaggevers aanwezig om de twee elftallen op het veld te beoordelen.

Elftal van de Week: Vitesse hofleverancier met drie spelers

Deze week een ultra-aanvallend Elftal van de Week in een 3-3-4-formatie. Het waren vooral de aanvallers die deze speelronde indruk maakten en daarom is er gekozen voor liefst vier aanvallers. Daaronder Speler van de Week Oussama Assaidi. Uiteraard is er ook plaats voor David Neres, met drie assists de grote uitblinker in De Klassieker.

Dat Feyenoord en Ajax verder geen grootse wedstrijd speelden, blijkt wel uit het feit dat slechts één speler het Elftal van de Week gehaald heeft. Vitesse is met drie spelers hofleverancier, FC Twente levert twee uitblinkers. Koploper PSV levert alleen Marco van Ginkel, die twee keer scoorde tegen Heracles Almelo.

Om elke week plek in te ruimen voor de elf absolute uitblinkers, verandert de tactiek van het Elftal van de Week met grote regelmaat. Soms wordt extra creativiteit gevraagd en neemt een aanvaller na een sterk optreden bij ons bijvoorbeeld een plek in op het middenveld, omdat hij simpelweg niet mag ontbreken in het team.

Omdat lang niet iedereen het Elftal van de Week haalt, is na elke speelronde de rubriek Eredivisie op rapport op VI te vinden. Daar staan alle rapportcijfers van de spelers die in die speelronde minstens dertig minuten in actie zijn gekomen.

Elftal van de Week van speelronde 9.
Elftal van de Week van speelronde 9.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.