Elftal van de Week: twee verliezende PSV'ers, één winnende Ajacied

Reacties

Ajax won de topper tegen PSV met 3-1, maar toch staan er twee spelers van de Eindhovenaren in het Elftal van de Week. Daar staat namens de Amsterdammers alleen David Neres tegenover.

Elftal van de Week: twee verliezende PSV'ers, één winnende Ajacied

Neres was in de ogen van de verslaggevers van VI ook direct de beste man op het veld in de kraker in de Johan Cruijff Arena. De aanvaller werd beloond met een 8 voor zijn goede spel en is daarmee tevens verkozen tot VI's Speler van de Week.

Aan de kant van PSV was Hirving Lozano een ware plaag voor de Ajax-defensie. De Mexicaanse vleugelspits ontving een 7,5 en kan daarom niet ontbreken in het Elftal van de Week. Ook linksback Angeliño speelde een hoofdrol. Hij was directe tegenstander Hakim Ziyech de baas, gaf een assist en was betrokken bij de rode kaart voor Noussair Mazraoui. Het leverde hem een 7 op.

Zo kan het gebeuren dat PSV ondanks de nederlaag samen met Willem II en SC Heerenveen hofleverancier is van het Elftal van de Week. De Tilburgers leveren met linksback Diego Palacios (in dit team voor de vorm even verhuisd naar de rechterkant) en goudhaantje Alexander Isak ook twee spelers. Datzelfde geldt voor SC Heerenveen, met doelman Warner Hahn en verdediger Daniel Høegh.

'Ajax moet niet euforisch worden, PSV heeft alles nog in eigen hand'

Eén van dé uitblinkers het afgelopen weekend was Youssef El Jebli. De Graafschap verloor weliswaar in eigen huis van Heracles Almelo, maar dat lag zeker niet aan de middenvelder. Hij heeft dan ook een basisplaats in ons elftal, dat verder wordt aangevuld met AZ-matchwinner Ron Vlaar en ADO Den Haag-uitblinker Lex Immers. Die laatste maakte als gelegenheidsspits veel indruk tegen Vitesse, maar door de drukte voorin in dit elftal met uitblinkers zakt hij toch even een linie. Zo is er voorin een basisplaats voor Vitesse-talent Thomas Buitink, die zijn basisdebuut opfleurde met een hattrick.

'Ik heb net als Van Bommel de indruk dat het wel goed zit bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.