Elftal van de Week: Toornstra staat op bij Feyenoord

Reacties

Jens Toornstra is een van de namen in het Elftal van de Week van speelronde drie in de Eredivisie. De Feyenoorder had een groot aandeel in de 3-5 zege op SC Heerenveen. Excelsior, Ajax, PSV en Willem II leveren ieder twee spelers.

Elftal van de Week: Toornstra staat op bij Feyenoord

Toornstra opende al in de vierde minuut op aangeven van Steven Berghuis de score in Friesland, na een goede loopactie. Bovendien profiteerde de middenvelder vlak voor rust van inleveren van Heerenveen-doelman Warner Hahn, door van afstand beheerst de 0-3 in het lege doel te werken. Het was de eerste keer dat Toornstra twee treffers maakte in een uitduel voor Feyenoord; extra bijzonder omdat hij sowieso al bijna nooit scoort buiten De Kuip.

De doelpuntenmaker van Feyenoord wordt op het middenveld vergezeld door Hakim Ziyech en Vito van Crooij, de trefzekere uitblinkers van respectievelijk Ajax en PEC Zwolle. Het drietal voelt zich in de rug gesteund door Excelsior-verdedigers Lorenzo Burnet en Jeffry Fortes, die een van de goals tegen NAC Breda (0-2) voor zijn rekening nam, en het centrale duo bestaande uit Ajacied Matthijs de Ligt en PSV'er Daniel Schwaab. Op doel staat de ervaren Vitesse-doelman Eduardo, die de nul hield tegen AZ (0-0).

Hattrickheld en Speler van de Week Fran Sol voert als vanzelfsprekend de frontlinie aan. Daarin krijgt hij gezelschap van Denis Avdijaj, die ook erg sterk speelde tijdens de 5-0 zege op Heracles Almelo, en Luuk de Jong, die PSV in de slotseconden langs PEC Zwolle loodste (1-2).

Bekijk hier het algemeen klassement na drie speelrondes, nog altijd aangevoerd door Vitessenaar Serero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.