Elftal van de Week: drie clubs leveren twee spelers

Reacties

Het Elftal van de Week wordt dit keer gedomineerd door VVV-Venlo, FC Emmen en Vitesse. Titelkandidaten Ajax en PSV leveren ieder één speler.

Elftal van de Week: drie clubs leveren twee spelers

Bij Ajax was Daley Blind in de ogen van onze verslaggevers de beste man op het veld. De verdediger, die midweeks tegen Juventus ook al uitblonk in de Champions League, heeft dan ook een basisplaats in ons Elftal van de Week. Dat geldt ook voor PSV-aanvoerder Luuk de Jong, die als nummer 10 speelde en zijn 27ste doelpunt van het seizoen maakte.

De meeste uitblinkers waren er te vinden bij VVV, FC Emmen en Vitesse. VVV won de degradatiekraker tegen De Graafschap overtuigend met 4-1 en levert met rechtsback Moreno Rutten en Ralf Seuntjens, die al na een halfuur inviel, twee spelers. FC Emmen knokte zich langs FC Utrecht en had met Keziah Veendorp en Glenn Bijl twee absolute uitblinkers. Bij Vitesse stalen Bryan Linssen en Martin Ødegaard de show. Linssen werd zelfs Speler van de Week.

Het Elftal van de Week wordt verder aangevuld met spelers van Heracles Almelo (doelman Janis Blaswich), Fortuna Sittard (middenvelder Ahmed El Messaoudi) en SC Heerenveen (spits Sam Lammers). Blaswich ontving net als Speler van de Week Linssen een 8, de rest deed het met een 7,5 ook uitstekend. Luuk de Jong had aan een 7 voldoende om een plekje af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.