Elftal van de Week: Ajax hofleverancier in solide, creatief en pijlsnel team

Reacties

Speelronde 32 van de Eredivisie leverde een mooi uitgebalanceerd Elftal van de Week op. Met krachtpatsers achterin, creativiteit op het middenveld en genoeg snelheid op de flanken om hoge ogen te gooien op de Olympische Spelen.

Elftal van de Week: Ajax hofleverancier in solide, creatief en pijlsnel team

Met vier spelers is Ajax hofleverancier van het elftal. Afgelopen dinsdag werd Vitesse in de Johan Cruijff Arena met 4-2 verslagen. Het centrale duo van Ajax, bestaande uit Daley Blind en Matthijs de Ligt, heeft een plekje veroverd in het elftal. De Ligt sprak onlangs nog over zijn toekomst, hij vertelde dat hij nog geen keuze heeft gemaakt over volgend seizoen.

Naast Blind en De Ligt kregen ook Donny van de Beek en Hakim Ziyech hoge cijfers. Van de Beek zet zijn uitstekende vorm van afgelopen maanden door, terwijl Ziyech ondanks de vele wedstrijdminuten van dit seizoen nog steeds met een glimlach zijn acties aangaat.

Feyenoord kende in speelronde 32 geen genade voor hekkensluiter NAC Breda. De Rotterdammers wonnen met 0-4 in Brabant, Jens Toornstra maakte twee van de vier goals. Achterin hield Eric Botteghin de boel potdicht. Het is mede aan de Braziliaan te danken dat de aanvallende wissels van trainer Ruud Brood nauwelijks wat uithaalden.

De volledige traditionele topdrie is wederom vertegenwoordigd in het Elftal van de Week, PSV levert alleen Donyell Malen af. De aanvaller floreert de laatste wedstrijden als spits, op die positie is een plekje vrijgekomen door het geschuif met topscorer Luuk de Jong. Door de aanvallende inbreng van Malen nam PSV zonder veel problemen de horde Willem II.

Uitblinker in dit elftal is Sheraldo Becker, die tot Speler van de Week werd verkozen. De TGV uit de jeugdopleiding van Ajax is dit seizoen een onmisbare schakel in dienst van ADO Den Haag, tegen Excelsior (3-1 winst) was hij weer onnavolgbaar. Ook Calvin Stengs en Michel Vlap waren belangrijk voor hun team, wat ook gezegd kan worden van De Graafschap-keeper Nigel Bertrams. Hij keerde afgelopen winter terug naar Nederland en is uitgegroeid tot een belangrijke factor in de degradatiestrijd van De Superboeren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.