Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, grote bijdrage Willem II en ADO

Reacties

'Alles op de aanval', zo luidt het motto van het VI Elftal van de week. Warner Hahn (SC Heerenveen) en Samir Memisevic (FC Groningen) bevinden zich in gezelschap van verder louter spelers van Ajax, Willem II en ADO Den Haag.

Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, grote bijdrage Willem II en ADO

Ajax mag zich dankzij een 6-2 overwinning op Excelsior hofleverancier van het VI Elftal van de Week noemen. Klaas-Jan Huntelaar werd dankzij zijn hattrick verkozen tot VI's Speler van de Week en neemt vanzelfsprekend de plek in de punt van de aanval in. Dusan Tadic maakte goal nummer 21 en 22 van het huidige Eredivisie-seizoen en meldt zich als nummer tien van het VI Elftal van de Week. Donny van de Beek gaf de assist op de openingstreffer van Huntelaar en Matthijs de Ligt gaf in de tweede helft met een rush naar voren het startsein voor de jacht op meer goals. Zij vormen het viertal Ajacieden in het team.

Willem II doet het met drie spelers niet veel minder na de 2-0 zege op PEC Zwolle. Alexander Isak evenaarde Vincent Janssen door voor de zevende wedstrijd op rij te scoren. Zijn totaal staat nu op twaalf treffers, eentje minder dan Fran Sol. Damil Dankerlui viel na een half uur in en was met een goal en assist betrokken bij beide Willem II-goals. Daniel Crowley is de derde Tilburgse troef.

ADO Den Haag won met 2-3 op bezoek bij AZ en dat was niet in de laatste plaats te danken aan Erik Falkenburg en Sheraldo Becker. Falkenburg zorgde voor een comfortabele 0-2 voorsprong, die in de 91ste minuut alsnog als sneeuw voor de zon verdween. Hoewel Becker de 2-2 inleidde met balverlies maakte hij het vervolgens meer dan goed door op fraaie wijze de 2-3 te maken.

De overige twee spelers van het VI Elftal van de Week stonden tegenover elkaar in de Derby van het Noorden: Warner Hahn en Samir Memisevic. De doelman van SC Heerenveen bezorgde zijn ploeg met piekfijne reddingen een puntje terwijl Memisevic namens FC Groningen nog het zijnet trof. De tegenstanders van zondag moeten samen de boel op slot houden in het VI Elftal van de Week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.