Elftal van de Week: Ajax domineert, weer glansrol Thomas

Reacties

In het Elftal van de Week van speelronde 12 is er een duidelijke hofleverancier. Ajax werd in Breda geen strobreed in de weg gelegd en in dat geval kunnen de Ajacieden uitstekend uit de voeten met de geboden ruimte. Voor Speler van de Week Martin Ødegaard is een speciale rol ingeruimd.

Elftal van de Week: Ajax domineert, weer glansrol Thomas

Bij elke wedstrijd in elke speelronde is minimaal een van onze verslaggevers aanwezig om de twee elftallen op het veld te beoordelen. Daar kwam deze speelronde onderstaand elftal uit.

In De Kuip hield Lars Unerstall Feyenoord lang van scoren af, hetgeen uiteindelijk toch nog een punt opleverde door een late goal van Damian van Bruggen. Sven van Beek was een van de lichtpuntjes bij de Rotterdammers, terwijl de Ajacieden Matthijs de Ligt en Daley Sinkgraven naar hartenlust konden meedoen in het combinatiespel van de Amsterdammers.

Op het middenveld was het kiezen uit tal van uitblinkers. Hakim Ziyech was zonder te scoren toch het creatieve brein van Ajax, terwijl Yassin Ayoub maar weer eens een fraaie goal liet noteren. Ryan Thomas (foto) imponeerde, maar stapte toch met een nederlaag van het veld tegen PSV. Door zijn 8 is hij inmiddels wel aanvoerder in het algemene klassement. Donny van de Beek scoorde op zijn beurt drie keer tegen het armetierige NAC, terwijl Deroy Duarta bij Sparta twee keer toesloeg.

In de voorhoede deed Mimoun Mahi van FC Groningen weer in positieve zin van zich spreken. Hij wordt gesteund door Ødegaard, die een geheel vrije rol krijgt rondom de aanvaller van Groningen.

Bekijk hieronder alle beoordelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.