Elfsborg gaat met nieuwe kater richting duel met Feyenoord

IF Elfsborg heeft na de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord in de Conference League wederom een kater opgelopen. In de Zweedse competitie stond het tot de negentigste minuut nog 2-0 voor tegen Hammerby IF, maar gaf het de voorsprong in blessuretijd nog uit handen.

IF Elfsborg
IF Elfsborg
2 - 2
Hammarby IF
Hammarby IF

Elfsborg speelde bijna in dezelfde opstelling als tegen Feyenoord. Alleen Rasmus Alm begon op de bank ten opzichte van het Conference League-duel in Rotterdam. Alexander Bernhardsson verving Alm.

Lang had de Zweedse ploeg niet nodig om zich te herstellen van de kater in De Kuip. Na vijf minuten zette Bernhardsson op aangeven van Robert Gojani zijn ploeg op voorsprong. Lang bleef die stand op het scorebord staan. Tien minuten voor tijd leek Ondrejka de bevrijdende treffer te maken: 2-0.

Maar Hammerby bracht de spanning in extra speeltijd terug via een knap schot van Aljoša Matko. Hij schoot de bal in de linkerbovenhoek (zie hieronder). Imad Khalili maakte het nog erger voor de thuisploeg door in de vijfde minuut van de extra tijd uit een strafschop gelijk te maken.

Elfsborg staat door het gelijkspel nu derde in de Zweedse competitie. Het verzamelde in zestien wedstrijden dertig punten. De ploeg neemt het donderdag in eigen stadion op tegen Feyenoord en moet dan een 5-0 voorsprong goed maken, wil het in de groepsfase van de Conference League belanden.