'Elfer-Spektakel' in De Kuip: 'griezelige nachtmerrie' voor Feyenoord

Reacties

De 4-1 zege van Wolfsberger AC op Feyenoord is in Oostenrijk met gejubel ontvangen. Natuurlijk kon er worden getwijfeld aan minstens twee van de drie penalty's voor de Oostenrijkers in De Kuip, maar het sensationale eindsresultaat overstemde dat voor een groot deel. Trainer Ferdinand Feldhofer sprak van een historische avond.

'Elfer-Spektakel' in De Kuip: 'griezelige nachtmerrie' voor Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 4
Wolfsberger AC
Wolfsberger AC

'WAC bezorgt Feyenoord een griezelige nachtmerrie', kopt Kronen Zeitung. Het Oostenrijkse medium spreekt na de knappe resultaten van vorig seizoen tegen Borussia Mönchengbladbach (0-4) en AS Roma (1-1 en 2-2) in de Europa League van een nieuwe sensatie. In het wedstrijdverslag is wel aandacht voor het feit dat er bij de tweede penalty voor Wolfsberg bijvoorbeeld wel sprake was van erg weinig contact. Het dagblad laat het in de kop echter bij een 'Elfer-Spektakel'.

Coach Feldhofer vond dat de verrassende zege ook zeker de verdienste van zijn ploeg was. 'Een historische avond. Een groot compliment voor de jongens, hoe ze vandaag vooral in de eerste helft hebben gespeeld. Ze hebben enorm hard gewerkt voor deze overwinning en onderaan de streep uiteindelijk ook verdiend gewonnen. Maar natuurlijk hadden we na rust na de 1-2 ook het nodige geluk om deze sensatie uiteindelijk voor elkaar te krijgen', sprak de 41-jarige Oostenrijkse trainer.

Aanvoerder Michael Liendl (foto) was natuurlijk dolblij met zijn hattrick. 'Aangezien ik geen twintig meer ben, zal me dit waarschijnlijk niet meer zo vaak overkomen. Deze pak ik daarom heel graag mee. Het is een cliché, maar dit kan je alleen voor elkaar krijgen als team. We hebben over negentig minuten bewezen dat we een ongelooflijk collectief hebben en dat we een uitstekende teamspirit hebben. We hebben het echt heel goed gedaan. En dan levert dat uiteindelijk zoiets op.'

Sturm Graz
Overigens zat er voor trainer Feldhofer nog een bijzonder verhaal vast aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Twintig jaar geleden zag de oud-international van Oostenrijk een optreden in De Kuip als speler van Sturm Graz aan zich voorbij gaan. De toen 21-jarige centrale verdediger was in augustus 2000 geschorst voor de Champions League-voorrondewedstrijd in Rotterdam (1-1) na een elleboogstoot tegen Hapoel Tel Aviv. 'Ik was er toen graag bij geweest met 50.000 fans.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.