Elders over de grens: nederlaag Benschop met Brest

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Demy de Zeeuw heeft zaterdag met Spartak Moskou een grote nederlaag geleden tegen Zenit Sint-Petersburg • De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en AZ ging met 5-0 onderuit • De Zeeuw had van zijn trainer Unai Emery een basisplek toegewezen gekregen en speelde de hele wedstrijd • Zenit stond bij rust pas met 1-0 voor door een doelpunt van Maksim Kanunnikov •

• Kort na rust verdubbelde Vladimir Bystrov de score • Diniyar Bilyaletdinov verzuimde vervolgens de aansluitingstreffer te maken: hij miste een strafschop • Zenit scoorde daarna nog drie keer via Roman Shirokov (twee keer) en Viktor Fayzulin • Zenit heeft als enige ploeg in de Russische Premjer Liga nog geen puntenverlies geleden • Spartak verloor voor de eerste keer dit seizoen • • Club Brugge is op bezoek bij het KV Mechelen van trainer Harm van Veldhoven tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen • De bezoekers kwamen drie keer op voorsprong, maar speelden met 3-3 gelijk • Ryan Donk speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Club • Adrie Koster kwam met Beerschot AC op eigen veld niet verder dan een remise tegen SV Zulte Waregem: 1-1 • Wim De Decker zette de thuisclub nog wel op voorsprong, maar acht minuten voor tijd maakte Franck Berrier gelijk • • Rangers FC, het voormalig Glasgow Rangers, is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd op het vierde profniveau winnend af te sluiten • Invaller Kevin Kyle kon in de slotminuut met een treffer voorkomen dat Rangers verloor van Peterhead FC • Het duel eindigde in 2-2 • De recordkampioen van Schotland (54 titels) werd vorig seizoen failliet verklaard en werd teruggezet naar de Third Division • • In de Franse Ligue 1 heeft Olympique Lyon op bezoek bij Stade Rennes een zwaarbevochten overwinning behaald • Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een kwartier spelen gemaakt door Yoann Gourcuff • Charlison Benschop heeft weinig plezier beleefd aan zijn officiële debuut voor Stade Brest • De Nederlandse spits startte in de uitwedstrijd tegen AS Nancy in de basis, maar kon geen potten breken • In de 84ste minuut werd Benschop naar de kant gehaald en prompt maakte Yohan Mollo namens de thuisploeg het enige doelpunt • Paris Saint-Germain hield dankzij twee doelpunten van Zlatan Ibrahimovic een puntje over aan de thuiswedstrijd tegen Lorient (zie berichtenstroom) • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.