Elders over de grens: Montpellier verliest koppositie

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

<br /> • FK Krasnodar kende een eenvoudige middag op bezoek bij Tom Tomsk • De nummer negen van Rusland won met liefst 4-0 • Joãozinho, Alexandr Erokhin, Rui Miguel en Yura Movsisyan scoorden namens de bezoekers • De laatste twee treffers vielen beide in blessuretijd • Tijdens de wedstrijd tussen Volga Nizhny Novgorod en Spartak Nalchik was Nikita Malyarov de gevierde man • De middenvelder maakte zes minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de thuisclub won • • Hibernian gaf op bezoek bij Dunfermline Athletic een 2-0 voorsprong uit handen • Ivan Sproule en Garry O'Connor, die eerder deze week in het nieuws kwam vanwege cocaïnegebruik, zetten de bezoekers op een voorsprong • Ryan Thomson en Paul Hanlon (eigen doelpunt) zorgden uiteindelijk voor een gelijkspel • Motherwell kon op gelijke hoogte komen met koploper Glasgow Rangers, maar ging op eigen veld hard onderuit tegen Saint Johnstone: 0-3 • Dundee United won thuis met 3-1 van Inverness Caledonian Thistle, terwijl Heart of Midlothian in eigen huis won van Saint Mirren (2-0) • Kilmarnock kwam bij Aberdeen met 2-0 voor, maar speelde uiteindelijk gelijk • • SV Ried, eerder dit seizoen nog tegenstander van PSV in de voorronde van de Europa League, slaagde er in eigen huis niet in om drie punten te pakken tegen Admira Wacker • De club kwam voor rust zelfs op achterstand door een doelpunt van Stefan Schwab • Robert Zulj bezorgde de thuisclub echter één punt, door twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen • Rapid Wien had een hele makkelijke avond tegen Kapfenberger SV • De titelkandidaat won met liefst 5-1, door doelpunten van Matej Mavric (eigen doelpunt), Christopher Trimmel, René Gartler, Steffen Hofmann (strafschop) en Hamdi Salihi • Namens Kapfenberger SV scoorde Robert Gucher, terwijl Matej Mavric in de vijftigste minuut direct rood kreeg • • Panaitolikos heeft op bezoek bij Kerkyra zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt • Halverwege stond het nog 1-0, door een treffer van Tumer Metin • Na rust boog Panaitolikos die achterstand echter om in een 3-1 voorsprong, mede door een doelpunt van Angelos Charisteas • Het was alweer de tweede treffer dit seizoen voor de voormalig Ajax- en Feyenoord-spits • Panathinaikos liep tegen duur puntenverlies aan in het uitduel met Atromitos • De twintigvoudig kampioen van Griekenland speelde vanaf de derde minuut van tien man, na een rode kaart voor doelman Orestis Karnezis • Door goals van Kostas Mitroglou (Atromitos) en Sebastián Leto (Panathinaikos) eindigde de wedstrijd in 1-1 • • In de Ligue 1 raakte Montpellier zijn koppositie kwijt aan Toulouse • Op bezoek bij Stade Brest stond Montpellier halverwege met 2-0 voor, maar eindigde de wedstrijd in 2-2 • Toulouse wist juist met te winnen, terwijl het na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen Girondins Bordeaux • Valenciennes won thuis met 4-0 van Dijon • Ook Lorient en Olympique Nice wonnen ruim, beide met 3-0 van respectievelijk Saint-Étienne en AC Ajaccio • AJ Auxerre kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Caen • Lille gaf thuis tegen FC Sochaux tot twee keer toe een voorsprong weg en speelde met 2-2 gelijk • Sloan Privat maakte vier minuten voor tijd de gelijkmaker in het Métropole - Villeneuve d'Ascq • • In de Eerste Klasse is Cercle Brugge de nieuwe koploper • Tegen Lierse SK speelde de ploeg 0-0 gelijk • AA Gent, nu de nummer twee in België, neemt de koppositie bij een gelijkspel weer over • Gent speelt zondag de topper tegen Anderlecht • Het duel in de onderste regionen tussen Westerlo en Sint-Truiden werd gewonnen door Westerlo (2-0) • Shlomi Arbeitman nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening • • Drie dagen na de verrassende 1-0 overwinning bij Internazionale in de groepsfase van de Champions League is Trabzonspor in de competitie verrassend onderuit gegaan • Door een doelpunt van Pierre Webó kort voor tijd ging de nummer twee van het afgelopen seizoen op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Istanbul BB • Namens Gençlerbirligi was voormalig ADO Den Haag-aanvaller Hursut Meric één keer trefzeker tijdens de 2-1 thuiszege op Karabükspor • Orduspor boekte thuis tegen Manisaspor zijn eerste overwinning van het seizoen •
Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.