Elders over de grens: Fenerbahçe wint Turkse topper

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• In de Russische Premjer Liga deed Dinamo Moskou uitstekende zaken in de titelstrijd • Dankzij twee treffers van Andriy Voronin poetste het een 1-0 achterstand weg thuis tegen FK Krasnodar • Terek Grozny ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen hekkensluiter Spartak Nalchik, terwijl FK Rostov in eigen huis met dezelfde cijfers won van Krylia Sovetov Samara • De wedstrijd tussen Volga Nizhny Novgorod en Amkar Perm eindigde precies zoals hij begon 0-0 • • Kyle Lafferty was zaterdagmiddag de gevierde man in het Ibrox Stadium • De aanvaller maakte in de 68ste minuut van de wedstrijd tussen Glasgow Rangers en Hibernian de enige treffer van de wedstrijd • Motherwell won mede dankzij twee doelpunten van Michael Higdon met 3-1 bij Dundee United • Hekkensluiter Inverness Caledonian Thistle was thuis met 2-1 te sterk voor Saint Mirren en Saint Johnstone won op bezoek bij Kilmarnock met 2-1 • • FC Sochaux haalde in eigen huis uit tegen Toulouse, dat voorafgaand aan de negende speelronde evenveel punten had als koplopers Olympique Lyon en Paris-Saint-Germain • Modibo Maiga was met twee doelpunten de grote man, terwijl Cédric Bakambu kort voor tijd de derde treffer maakte • Lorient won thuis met 2-0 van Valenciennes door doelpunten van Arsenal-huurling Joel Campbell en Yann Jouffre • Montpellier kwam bij Girondins Bordeaux met 2-0 achter, terwijl de thuisclub met tien man stond • Maar nadat het zelf ook een rode kaart had gekregen, werd het nog 2-2 • De overige vier duels eindigden allemaal in 1-1 • • Fenerbahçe heeft in de Süper Lig de topper tegen Istanbul BB met 4-2 gewonnen • Voormalig FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch opende kort na rust de score, waarna de thuisclub snel uitliep naar een 3-0 voorsprong • Door twee treffers van Pierre Webó werd het nog even spannend, maar in blessuretijd bepaalde Cristian de eindstand op 4-2 • Karabükspor verloor thuis met 2-1 van Orduspor en Antalyaspor speelde met 2-2 gelijkt tegen Sivasspor • • Admira Wacker mag zich even koploper in Oostenrijk noemen na de 4-3 overwinning op Austria Wien • Mede dankzij twee goals van Issiaka Ouédraogo leidde Admira thuis na 59 minuten met 3-0, maar twintig minuten later stond het weer 3-3 • Patrick Jezek bezorgde zijn ploeg drie minuten voor tijd met een benutte strafschop alsnog drie punten én de koppositie • Wacker Innsbruck in eigen huis met 3-1 van Kapfenberger SV en Wiener Neustadt ging op eigen veld met 2-1 onderuit tegen SV Mattersburg • • In de Belgische Eerste Klasse liet AA Gent helemaal niets heel van OH Leuven, dat met een 6-1 nederlaag huiswaarts keerde • Zlatan Ljubijankic nam twee treffers voor zijn rekening • Ook bij de wedstrijd tussen Bergen en SC Lokeren vielen veel doelpunten, dat duel eindigde in 3-3 • Cercle Brugge liet thuis dure punten liggen tegen Sint-Truiden, waar Reza Ghoochannejhad de 0-1 voor zijn rekening nam • Westerlo en SV Zulte Waregem speelden 1-1 en KV Kortrijk won op eigen veld met 1-0 van KV Mechelen • • Benfica had een eenvoudige avond tegen Paços Ferreira en leidde halverwege met 2-0, door twee doelpunten van Javier Saviola • Zes minuten na rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Michel, maar Luisão en Nolito zorgden er met treffers in de 65ste en 67ste minuut voor dat de wedstrijd eindigde in 4-1 in het voordeel van Benfica •