El Yaakoubi: 'Dupe geworden van slechte communicatie van Excelsior'

Redouan el Yaakoubi heeft zich uitgesproken over zijn veelbesproken rol in de OneLove-discussie en uitgelegd waarom hij geen aanvoerder meer is van Excelsior.

El Yaakoubi: 'Dupe geworden van slechte communicatie van Excelsior'
© Pro Shots

In overleg met Excelsior besloot El Yaakoubi eerder deze week afstand te doen van de aanvoerdersband. 'Ik vond wel dat de club liet doorschemeren dat ze mij niet meer steunen als aanvoerder en dat ze het daarom verstandig vonden om de band in te leveren', vertelde de verdediger in gesprek met YouTuber Salaheddine.

Het inleveren van de aanvoerdersband volgde op de ophef over de rol van El Yaakoubi, die na het duel met SC Cambuur niet plaatsnam achter de OneLove-banner. De verdediger voelde zich voor het blok gezet, zo zegt hij nu.

'Ik hoorde dat één minuut voordat we aan de warming-up begonnen. Ik zei tegen de manager dat ik dat hypocriet zou vinden om wel achter die banner te staan en niet die band te dragen. Dus daarom wilde ik niet op de foto. Uiteindelijk ben ik de dupe geworden van de slechte communicatie van Excelsior.'

El Yaakoubi gaf nogmaals uitleg over zijn standpunt in de OneLove-campagne. 'Ik heb de leiding van Excelsior verteld waarom ik de band niet wil dragen. Ik had niet het idee dat de OneLove-band allesomvattend was, maar voor de LHBTIQ+-groepering. Ik ben niet tegen die groepering, maar ook niet voor. Daarom heb ik gekozen voor een band met ‘Respect’ erop. Die is wel allesomvattend.'

Pleidooi
De verdediger houdt op Instagram een pleidooi voor een bredere blik. 'Wees vooral eerlijk en stel jezelf kwetsbaar op, pak ook een spiegel en bekijk deze situatie vanuit meerdere perspectieven, dan zie je ‘echt’ waar we ons momenteel met z’n allen in bevinden. Weg lopen heeft geen zin, dat is de route van de minste weerstand, het gesprek aan gaan dat is wat ik wil en ik hoop dat ik een stem kan zijn voor eenieder.'

'Te veel mensen vinden het moeilijk om te accepteren dat er verschillen zijn, daar moeten we aan werken, werken aan een echte diverse en inclusieve samenleving waarin we elkaar niet hoeven te overtuigen, te dwingen, maar waar we elkaar in elkaars waarde laten en vooral spreken over overeenkomsten. De reden maakt niet uit, je echt vrij voelen is het belangrijkste!', besluit El Yaakoubi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's