El Loco maakt reputatie waar en pakt uit met uitgebreide Bilbao-analyse

Reacties

Marcelo Bielsa is van de twee topkandidaten om trainer te worden bij Athletic Bilbao en in aanloop naar zijn mogelijke aanstelling blijkt El Loco zijn huiswerk al uitvoerig te hebben gedaan. Dat bleek tijdens een presentatie georganiseerd door presidentskandidaat Iñaki Arechabaleta.

El Loco maakt reputatie waar en pakt uit met uitgebreide Bilbao-analyse

In aanloop naar de ontknoping van de presidentsverkiezingen bij Athletic Bilbao liet kandidaat-voorzitter Arechabaleta zijn troef Bielsa maandagmiddag uitvoerig aan het woord tijdens een (online) persmeeting. De Argentijnse oefenmeester bleek gedurende zijn 'college' de afgelopen negentig (!) wedstrijden van Bilbao te hebben geanalyseerd en onthulde vervolgens zijn plannen voor wanneer hij weer aan het roer komt in San Mamés.

Bielsa was tussen juli 2011 en juli 2013 ook al trainer van Bilbao en leidde de Basken naar de finale van de Europa League en de Copa del Rey. In februari van dit jaar werd de excentrieke Argentijn aan de kant gezet bij Leeds United, waar hij drieeënhalf jaar onder contract stond.

Een tweede termijn van Bielsa bij Bilbao zal afhangen van de verkiezingsstrijd tussen kandidaatvoorzitter Arechabaleta en zijn rivaal Ricardo Barkala, die op zijn beurt Mauricio Pochettino wil presenteren. Op 24 juni valt de beslissing over wie de Baskische club gaat leiden en wie dus komend seizoen voor de groep zal staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.