El Ghazi toont spierballen bij Villa: 'Ik heb mijn kans met twee handen gegrepen'

Reacties

Anwar El Ghazi zit momenteel in een heerlijke flow in zijn carrière. Nadat hij zijn Aston Villa op bezoek bij Chelsea maandagavond hoogstpersoonlijk aan een punt had geholpen, stond hij dan ook breed lachend voor de camera van de Engelse televisie.

El Ghazi toont spierballen bij Villa: 'Ik heb mijn kans met twee handen gegrepen'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

December is een geweldige maand voor El Ghazi. De ex-aanvaller van Ajax ontbrak lange tijd met een blessure, maar keerde in november terug op het veld, waarna hij in de laatste maand van het kalenderjaar ook weer is begonnen met scoren. In het uitduel met Wolverhampton Wanderers (0-1) was hij op 12 december de matchwinner, op 20 december scoorde hij bij West Bromwich Albion (0-3) tweemaal, thuis tegen Crystal Palace (3-0) was het twee dagen geleden wéér raak, waarna hij maandag op bezoek bij Chelsea (1-1) een punt redde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee is El Ghazi goed voor vijf goals in zijn laatste vijf PL-duels, in niet minder dan zestien dagen. Ter vergelijking: in zijn eerste 37 competitieduels trof hij vier keer doel. En dus had hij maandagavond na de 1-1 op Stamford Bridge alle reden tot lachen. 'Ik ben heel tevreden. Een punt bij Chelsea, wat een zeer goede ploeg is, is voor Aston Villa geweldig. Een goed resultaat', straalde hij.

Desgevraagd wilde hij ook zeker zijn eigen prestaties onder de loep nemen. 'De trainer heeft me een kans gegeven, die heb ik met twee handen gegrepen. Ik voel me goed en sterk. Het is wel moeilijk om zo veel wedstrijden te spelen in korte tijd. Dat ben ik niet gewend, ik ben er bijna twee maanden uit geweest, maar ik kom eraan.' Ook ziet hij dat het elftal om hem heen nu anders denkt. 'We proberen echt wedstrijden te winnen, in plaats van een puntje mee te pikken. Meedoen om Europees voetbal? Je weet maar nooit... Maar we hebben nu Chelsea gehad, hierna krijgen we Manchester United. Laten we eerst die wedstrijd maar eens spelen voordat we aan zaken als Europees voetbal gaan denken', zo sloot hij grijnzend af.

Ook zijn manager Dean Smith is dolblij met de prestaties van de 25-jarige El Ghazi. 'Vorig seizoen had hij ups en downs, maar inmiddels heeft hij zijn kans gepakt, net als Bertrand Traoré. Sinds hij in de basis is gekomen, heeft Anwar vijf keer gescoord in vijf duels. Daar heb ik weinig tegenin te brengen...'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.