El Ghazi leidt zege Monaco in, Falcao niet te stoppen

Reacties

AS Monaco heeft vrijdagavond op bezoek bij eenvoudig afgerekend met Lille. Anwar El Ghazi zorgde met een fout onbedoeld voor de inleiding van de nederlaag, terwijl de dit seizoen bijna onstopbare Radamel Falcao voor de twee kersen op de taart zorgde: 0-4.

El Ghazi leidt zege Monaco in, Falcao niet te stoppen

Lille is bezig aan een zeer moeizaam seizoen en moest tegen Monaco in de 28ste minuut de eerste goal toestaan. El Ghazi speelde daarbij een hoofdrol. De voormalige Ajacied speelde de bal volledig onnodig zomaar in de voeten van Stevan Jovetic, die uit die onbedoelde pass na een aanname kon afronden.

Met die 0-1 was het verzet van Lille al gebroken want twee minuten later was het weer raak. Rachid Ghezzal profiteerde van wanorde in de defensie en schoot vogelvrij binnen.

Na rust was het woord aan Falcao (foto). De Colombiaan is weer het roofdier in het zestienmetergebied dat hij in zijn beste jaren was en dat bewees hij na 48 minuten. Bij een rebound stond hij op de goede plek om binnen te koppen. Uit een penalty bepaalde hij vervolgens ook nog de eindstand op 0-4.

Hoewel het niet de moeilijke treffers uit de loopbaan van de Colombiaan waren, kan hij ze bijschrijven op zijn fraaie seizoenslijst. Na zeven competitieduels staat hij immers al op elf (!) goals. Met zijn tiende werd de Ligue 1-topscorer bovendien de eerste speler in de vijf grote competities (Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk) die tot tien competitiegoals kwam. El Tigre heeft op dat lijstje een voorsprong van twee goals op Lionel Messi van Barcelona en drie op Paulo Dybala van Juventus. Edinson Cavani is met zeven goals zijn naaste belager in Frankrijk.

Door de zege beleefde Monaco niet alleen een goede generale repetitie voor het Champions League-duel van dinsdag met Porto, maar kwam het ook in punten naast PSG. De hoofdstedelingen hebben evenwel nog de wedstrijd van zaterdag, uit bij Montpellier, te goed. Het Lille van coach Marcelo Bielsa, die vandaag nog aankondigde niet zomaar op te stappen, is zeventiende met slechts vijf punten. De concurrentie kan de formatie van El Ghazi, die na een klein uur naar de kant werd gehaald, late deze speelronde bovendien passeren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.