Bielsa weigert El Ghazi en Lille in de steek te laten na erbarmelijke start

Reacties

Het Marcelo Bielsa-effect heeft Lille nog niet de gewenste seizoenstart opgeleverd, maar de flamboyante Argentijnse trainer piekert er niet over om op te stappen bij zijn nieuwe werkgever.

Bielsa weigert El Ghazi en Lille in de steek te laten na erbarmelijke start

Bielsa was de afgelopen jaren hoofdrolspeler in meerdere soaps. Zo diende hij in 2015 - één wedstrijd in het nieuwe seizoen - zijn ontslag in bij Olympique Marseille met de woorden: 'Ik ben er klaar mee hier, ik ga naar huis.' Een jaar later leek hij aan de slag te gaan bij Lazio, maar hoewel de club bekendmaakte dat de Argentijn zou komen, werden er nooit handtekeningen gezet.

Bij Lille gaat het ook niet vlekkeloos voor Bielsa. De Fransen staan na zes speelrondes één punt boven de degradatiezone van de Ligue 1. In zes duels wist de ploeg van Bielsa en voormalig Ajacied Anwar El Ghazi slechts vijf punten te pakken. Dat er punten worden gepakt in de volgende speelronde lijkt ook geen uitgemaakte zaak, aangezien de club vrijdagavond (aftrap 20.45 uur) AS Monaco ontvangt.

Bielsa toont echter zijn vastberadenheid. 'Ik ga zeker niet vertrekken als we ook maar een beetje vechtlust in ons hebben', stelt de Zuid-Amerikaan op de persconferentie voor het duel met de regerend landskampioen. 'Ik blijf hier tot aan het einde van de competitie, ze moeten me eruit gooien als ze het anders willen zien.'

Vorig seizoen eindigde Lille in de grijze middenmoot, dit seizoen werd de helft van de competitieproductie gemaakt door een spits die inmiddels vertrokken is bij de club: Nicolas de Préville. Het is nog niet eens lang geleden dat Lille wél succesvol was. In 2011 pakte de club het vierde kampioenschap in de historie. Lille scoorde dit seizoen in totaal nog maar vier keer in de Franse competitie, maar Bielsa heeft voor hetere vuren gestaan.

'Ik weet heel goed welke pijn je voelt als je verliest. Ik was de hoofdrolspeler tijdens het grootste falen van het nationale elftal', doelt Bielsa op zijn bondscoachschap van Argentinië in 2002. Op het WK in Japan en Zuid-Korea werd het land al in de groepsfase uitgeschakeld. 'Ik ben een specialist geworden in het omgaan met moeilijke momenten.'

De seizoenstart van Lille

DatumWedstrijdUitslag
6-augLille - FC Nantes3-0
13-augStrasbourg - Lille3-0
20-augLille - Caen0-2
27-augAngers - Lille1-1
8-sepLille - Girondins Bordeaux0-0
16-sepGuingamp - Lille1-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.