El Ghazi en Kishna weer onderuit, AS Monaco dendert door

Reacties

Anwar El Ghazi heeft ook zijn derde wedstrijd in dienst van Lille verloren. Ricardo Kishna kon daar als invaller niets aan veranderen. AS Monaco herstelde de voorsprong op nummer twee Paris Saint-Germain tot drie punten door uit te halen tegen FC Metz.

El Ghazi en Kishna weer onderuit, AS Monaco dendert door

Lille – Angers 1-2
El Ghazi en Kishna werden deze winter samen met enkele andere spelers aangetrokken om Lille weg te loodsen van de degradatiezone, maar vooralsnog is die alleen maar dichterbij gekomen. Na nederlagen tegen Lorient (0-1) en Paris Saint-Germain (2-1) ging het zaterdagavond opnieuw mis tegen laagvlieger Angers, dat daardoor over Lille heen klimt op de ranglijst.

Het thuisduel begon nog hoopgevend voor Lille toen El Ghazi in de derde minuut dicht bij de openingsgoal was, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Ondanks het goede begin kwam Angers na twintig minuten op voorsprong dankzij een kopbal Pierrick Capelle. Yves Bissouma stelde al snel orde op zaken met een kanonskogel van dertig meter.

Na rust kreeg El Ghazi opnieuw een kans om zijn eerste doelpunt in Franse dienst te maken, maar zijn kopbal verdween naast het doel van Angers. De tweede tegengoal, gemaakt door Romain Thomas, kwam Lille niet meer te boven ondanks het inbrengen van Kishna. Tot overmaat van ramp kreeg Bissouma in de 83ste minuut ook nog rood. Lille staat met 26 punten nu zestiende.

AS Monaco – FC Metz 5-0
Monaco werkte zaterdagavond tegen Metz verder aan zijn indrukwekkende productie. Dankzij drie doelpunten van de achttienjarige Kylian Mbappé en twee treffers van clubtopscorer en aanvoerder Radamel Falcao won de ploeg van trainer Leonardo Jardim met 5-0 van de nummer twaalf van Frankrijk, die nog blij mocht zijn dat het daar bij bleef.

Al na tien minuten was duidelijk dat Monaco een makkelijke avond tegemoet ging, toen zowel Mbappé als Falcao al één keer had gescoord. Vervolgens liep de koploper van Frankrijk uit naar een ruime zege, de achtste in de Ligue 1 met minstens vier goals verschil. De teller van de Monegasken, koploper met drie punten meer dan PSG, staat inmiddels op 75 competitietreffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.