El Ghazi belangrijk voor Aston Villa bij vernedering Norwich City

Reacties

Anwar El Ghazi is zaterdagmiddag opnieuw belangrijk geweest voor Aston Villa. De voormalig aanvaller van Ajax had met twee assists een belangrijke bijdrage aan de afstraffing van Norwich City. Everton slaagde er opnieuw niet in te winnen in de Premier League.

El Ghazi belangrijk voor Aston Villa bij vernedering Norwich City
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
1 - 5
Aston Villa
Aston Villa

El Ghazi opende vorige week nog de score voor het gepromoveerde Villa in het thuisduel met Burnley, dit keer bereidde de 24-jarige vleugelspits na veertien minuten de 0-1 van Wesley voor. Een kwartier later had de Braziliaanse spits, overgekomen van Club Brugge, zijn tweede goal van de middag al te pakken. Daar had voor rust nog een derde bij kunnen komen, maar Wesley miste een penalty. El Ghazi had zelf ook kunnen scoren, maar kopte de bal van dichtbij op de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Michael McGovern nam bij afwezigheid van de geblesseerde Tim Krul en Ralf Fährmann de honneurs onder de lat waar en beleefde ondanks het stoppen van de strafschop geen fijne middag. Vier minuten na rust maakte Jack Grealish er al 0-3 van, weer was El Ghazi met een voorzet de aangever. Villa toonde ook daarna geen genade met collega-promovendus Norwich en maakte er via fraaie goals van Conor Hourihane en Douglas Luiz zelfs nog 5-0 van. El Ghazi was toen al gewisseld.

De Zwitserse spits Josip Drmic, ingevallen voor de eerder dit seizoen nog zo trefzekere Teemu Pukki, gaf Norwich in de slotfase nog wel een doekje voor het bloeden door te profiteren van een defensieve fout bij Villa. Het was veel te laat om de derde nederlaag op rij te voorkomen. Villa pakte juist vijf punten in de laatste vier duels en is op de ranglijst nu over The Canaries heengeklommen. El Ghazi en zijn ploeggenoten gaan dus met een fijn gevoel de interlandbreak in.

Burnley
Burnley
1 - 0
Everton
Everton

Everton heeft een vervolg gegeven aan de matige competitiestart. De club van technisch directeur Marcel Brands verloor op bezoek bij Burnley. Aanvoerder Seamus Coleman bewees zijn ploeg een slechte dienst door na een klein uur spelen zijn tweede gele kaart te pakken, waardoor hij kon gaan douchen. Het leidde even later tot een verdiende voorsprong voor het Burnley van Sean Dyche. Jeff Hendrick volleerde de bal vanuit een hoekschop buiten bereik van Jordan Pickford, waardoor zijn ploeg op 1-0 kwam. 

Even daarvoor had Erik Pieters het veld al verlaten. De Nederlandse linksback deed 55 minuten mee bij Burnley. De 1-0 voorsprong werd daarna gehandhaafd door het stugge Burnley. De ploeg is na de overwinning van zaterdag al vier Premier League-duels op rij ongeslagen. Dat kan niet gezegd worden van Everton, dat slechts zeven punten heeft na de achtste speelronde. The Toffees wachten al ruim een maand op een overwinning in de Premier League en mogen na de interlandperiode op bezoek bij West Ham United.

Watford
Watford
0 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Het Watford van Daryl Janmaat zit in de hoek waar de klappen vallen. Twee weken terug was Manchester City nog met 8-0 te sterk en vorige week verloor het van Wolverhampton Wanderers. Het thuisduel met Sheffield United leverde het tweede punt op onder de nieuwe manager Quique Sánchez Flores, maar tegen de gepromoveerde club was misschien wel op meer gehoopt. De eerste competitiezege sinds 20 april (vorig seizoen dus) zat er echter niet, waardoor The Hornets afgetekend hekkensluiter blijven. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Crystal Palace
38
11
10
17
31-50
-19
43
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.