El Clásico feest voor twitteraars, Anderlecht traint in park

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

El Clásico feest voor twitteraars, Anderlecht traint in park

• Het is net iets anders dan voetballen op Old Trafford, maar de voetballers van Anderlecht voelen zich niet te groot om in het park een balletje te trappen. Een inwoner van Manchester wist Bram Nuytinck en zijn teamgenoten vast te leggen en die waren vervolgens niet te beroerd om even te poseren voor zijn camera. Deze donderdag (21.05 uur) lijkt het in ieder geval niet a walk in the park te worden voor de Belgen tegen de ploeg van José Mourinho.

• Voor fervente twitteraars is de El Clásico van zondag extra bijzonder. Twitter heeft in samenwerking met Real Madrid en Barcelona namelijk speciale zogeheten emojis ontworpen.

Bron: Twitter

• Arsenal dreigt voor het eerst in twee decennia de Champions League mis te lopen, maar in elk geval kan de club wel rekenen op de steun van de zoon van president Donald Trump. De elfjarige Barron werd onlangs gespot in een Arsenal-shirtje. Volgens Amerikaanse media is Trump junior sowieso een groot voetbalfan.

'Om in de finale van de Europa League te kunnen spelen is al genoeg motivatie, zelfs al was het op de maan. Maar natuurlijk is het een groot ding voor mij dat de wedstrijd in Stockholm is, waar ik ben geboren en waar mijn hart ligt.'
John Guidetti hoopt donderdagavond met Celta de Vigo ten koste van RC Genk door te stomen naar de halve finale van de Europa League om uiteindelijk de eindstrijd in zijn geboortestad Stockholm te bereiken. Die wedstrijd wil de ex-Feyenoorder maar wat graag spelen, vertelt hij op de website van de UEFA.

Leonardo Bonucci stond woensdag met Juventus tegenover Barcelona en kon het niet laten om Lionel Messi om zijn shirt te vragen. Ondanks concurrentie, of een berisping, van ploeggenoot Giorgio Chiellini lukt het de verdediger om zijn shirt met die van de Argentijn te ruilen.

Chiellini bemachtigde wel een ander shirt; dat van Luis Suárez. Daarmee lijken de twee de strijdbijl definitief te hebben begraven, nadat Suárez in de schouder van Chiellini had gebeten tijdens een ontmoeting tussen Uruguay en Italië op het WK van 2014.

Messi maakte in dezelfde wedstrijd een lelijke val, die op internet inspiratie gaf voor een bijzondere photoshop.

• Tegen misdragingen van ouders langs de zijlijn moet hard worden opgetreden, maar de beslissing van RBC Roosendaal om jeugdspeler Jayden Luijten weg te sturen vanwege het gedrag van zijn ouders valt niet bij iedereen in goede aarde. Daarom besluit zijn oude club SC Gastel om het talentje weer met open armen te ontvangen. 'Hij heeft tenslotte niks misdaan. We hebben het hier over kinderen, die hebben het recht om te spelen bij hun favoriete club. We kennen de ouders van Jayden goed en hebben nog nooit problemen met ze gehad', zegt de voorzitter van die club. (AD)

• De promotie van Brighton & Hove Albion naar de Premier League maakt veel los in Zuid-Oost Engeland. De lokale supporters van The Seagulls hangen massaal vlaggen in hun tuin en shirtjes voor hun ramen, maar één fan gaat een stap verder. Hij heeft de zeemeeuw uit het logo op de gevel van zijn huis geverfd.

Khalid Boulahrouz heeft zijn voetbalschoenen nog niet definitief in de kast gezet. De Kannibaal, zoals de oud-verdediger van onder meer Hamburger SV en Feyenoord genoemd wordt, stopte in 2016 met voetballen, maar geeft in Indonesië aan dat hij open staat voor een terugkeer. 'Ik stop nooit echt, want ik ben altijd op zoek naar uitdagingen. Die kan ik vinden in Indonesië, China, India of misschien wel Japan', zei de 35-voudig international bij een bezoek aan Indonesië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.