El Ahmadi: 'Dan moeten we Barça maar in de tweede ronde treffen'

Reacties

Karim El Ahmadi kijkt met veel vertrouwen uit naar het Champions League-avontuur van Feyenoord. De aanvoerder baalt wel dat de Rotterdammers niet zijn favoriete club Barcelona hebben geloot in de groepsfase.

El Ahmadi: 'Dan moeten we Barça maar in de tweede ronde treffen'

In plaats daarvan komt op 13 september Manchester City naar De Kuip. 'Daar verheugen we ons allemaal op. Dat wil iedere voetballer', vertelt El Ahmadi in een uitgebreid interview in de nieuwe VI. 'Ik had graag tegen Barcelona gespeeld. Dat is altijd mijn favoriete club geweest in het buitenland. Dan hadden we net zo goed vol erop geklapt, maar na afloop zou Messi tien shirts nodig hebben gehad om te ruilen, denk ik', aldus de Feyenoord-middenvelder.

'Ik zou 'm in elk geval wel willen. Misschien dan maar in de volgende ronde.' Pardon? Hij lacht: 'Alles begint bij geloof, en natuurlijk wordt het zwaar en moeilijk, maar PSV kon het twee jaar geleden, Ajax haalde de finale van de Europa League en ook wij wonnen hier van Manchester United en Sevilla. Als we hier íéts hebben geleerd, dan is het wel dat alles begint met geloven dat het kan.'

Dat vertrouwen baseert El Ahmadi ook op de kracht van de Feyenoord-selectie. 'De club heeft geweldige zaken gedaan in de zomer, vind ik. Alle posities dubbel bezet, daardoor staan we er goed op. In de breedte zijn we zelfs sterker geworden. Nu zie je hier in alles een stijgende lijn. De club is gezond, er zijn prijzen gepakt en er zijn veel spelers gebleven. Nu afwachten hoe snel de nieuwe jongens wennen aan Feyenoord.'

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het hele interview met Karim El Ahmadi over slapeloze nachten voor het kampioenschap, de kunstgrasdiscussie en Abdelhak Nouri.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord-Willem II.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.