EK-topscorer Baros keert na zwerftocht door Europa terug naar huis

Reacties

Milan Baros sluit zijn carrière af waar het allemaal voor hem begon. De 35-jarige voormalige EK-topscorer heeft een eenjarig contract getekend bij Banik Ostrava.

EK-topscorer Baros keert na zwerftocht door Europa terug naar huis

Baros laat weten dat hij na het komende seizoen zijn carrière beëindigt. Dan is de cirkel rond voor de spits, die in 1998 debuteerde bij Banik Ostrava en na drie seizoenen in de hoofdmacht een transfer naar Liverpool maakte en daar in 2005 als bassispeler de Champions League won.

Als speler van The Reds werd Baros in 2004 ook topscorer van het EK door vijf keer te scoren voor Tsjechië. Uiteindelijk speelde hij 93 interlands voor Tsjechië waarin hij 41 keer scoorde. Daarmee is hij na Jan Koller (55 goals) topscorer aller tijden.

Zijn goede jaren als begin-twintiger waren voor Baros niet de opmaat naar een carrière in de top, zoals verwacht werd. Hij verdween in 2005 naar Aston Villa. Via Olympique Lyon en Portsmouth kwam hij in 2008 bij Galatasaray uit. Daarna speelde hij nog voor Antalyaspor, Slovan Liberec en beleefde hij tussendoor twee korte periodes bij Banik Ostrava.

Bij die club, die net naar het hoogste Tsjechische niveau gepromoveerd is, keert Baros nu dus voor de allerlaatste keer terug. ‘Ik kon ook nog een jaar voor Slovan Liberec blijven. Ik heb even getwijfeld, maar in dit dilemma gaf mijn hart uiteindelijk de doorslag’, aldus de spits.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.