EK 2020 officieel van start na spectaculaire openingsceremonie

Reacties

Voor aanvang van het openingsduel van het EK tussen Turkije en Italië werd het EURO 2020 op spectaculaire wijze geopend. Onder anderen de Nederlandse dj Martin Garrix gaf acte de presence.

EK 2020 officieel van start na spectaculaire openingsceremonie
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië

Garrix maakte samen met U2 het officiële EK-lied We Are The People. Dit werd in Rome ten gehore gebracht nadat Andrea Borcelli de supporters in het Stadio Olimpico al op kippenvel had getrakteerd. Want de traditie leert inmiddels: geen EK zonder openingsceremonie vol vuurwerk, zang en dans. Om 21.00 uur was het vervolgens de beurt aan Turkije en Italië om het EK écht te laten starten in het duel dat onder leiding staat van Danny Makkelie.

Rafael van der Vaart, analyticus bij de NOS, werd overigens niet bepaald warm van het spektakel: 'Je zal nu toch speler zijn. Zeker als je een wat oudere speler bent. Je moet al een half uur van tevoren naar binnen hiervoor. Moet je jezelf in de kleedkamer een beetje warm houden? Voor je het weet heb je een spierscheuring. De warming-up is superbelangrijk.' Collega Marco van Basten sloot zich daarbij aan: 'Ik vind het totale onzin. Het gaat om het voetbal, niet om de muziek.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Pro Shots
© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.