Eintracht Frankfurt verwelkomt Dost en maakt einde aan soap

Reacties

Bas Dost (30) keert na drie jaar terug in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt neemt de Nederlands spits over van Sporting Portugal. De Nederlander tekent een contract tot medio 2022.

Eintracht Frankfurt verwelkomt Dost en maakt einde aan soap

Dost liet in de zomer van 2016 VfL Wolfsburg achter zich voor een Portugees avontuur, dat getuige zijn scoringsdrift een groot succes werd. In dienst van Sporting, dat momenteel onder leiding staat van trainer Marcel Keizer, kwam hij tot 93 goals in 127 officiële duels.

Die goals overtuigden Eintracht om Dost los te weken bij Sporting, dat naar verluidt zo'n ruim 12 miljoen euro krijgt. Bij de Bundesliga-club moet hij het gat gaan vullen dat is ontstaan door het vertrek van Sébastien Haller en Luka Jovic. 'Na het vertrek van Sébastien Haller was het belangrijk voor ons om een goede vervanger te vinden', stelt sportief directeur Fredi Bobic van Eintracht Frankfurt. 'Het liefst wilden we iemand met veel ervaring van wie we wisten dat hij er meteen zou staan. Bas past perfect in ons plaatje en kent de Bundesliga.'

Voor Dost, die rugnummer 9 krijgt, is de transfer naar Eintracht Frankfurt een terugkeer naar de Bundesliga. Tussen 2012 en 2016 stond hij immers onder contract bij VfL Wolfsburg, waar hij in 117 duels goed was voor 48 doelpunten. 'Ik ben heel blij weer terug te zijn in Duitsland en kijk uit naar mijn tijd in Frankfurt', zegt Dost op de website van de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Soap
Met de transfer komt er een einde aan veel rumoer rondom de Nederlandse spits. Sporting Portugal beschuldigde kamp-Dost van het ophouden van een transfer naar Frankfurt. De dertigjarige spits en zijn zaakwaarnemer zouden op het laatst met aanvullende financiële eisen zijn gekomen.

Gunther Neuhaus, zaakwaarnemer van Dost, stelde in de media dat die beschuldigingen niet klopten: 'Het bestuur van Sporting is vanaf de eerste minuut op de hoogte geweest van de voorwaarden die vereist zijn voor de speler om een transfer naar een andere club te accepteren', aldus  Neuhaus, die Sporting ervan beticht het niet zo nauw te nemen met professionaliteit en eerlijkheid. Dat terwijl Dost al drie jaar voor de club speelde.

Ook Sporting heeft inmiddels afscheid genomen van de spits met een filmpje op Twitter. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.