Eintracht Frankfurt-held Trapp extatisch: 'En dan pakken we dit ding'

Kevin Trapp heeft de hoofdrol vervuld in de thriller die Eintracht Frankfurt uiteindelijk ten koste van Rangers FC de Europa League-zege bracht.

Eintracht Frankfurt
ns
1 - 1
Glasgow Rangers

'Ongelooflijk! Dertien wedstrijden in Europa en we hebben er geen enkele van verloren', reageerde trainer Oliver Glasner op het Europa League-succes van zijn ploeg. 'Het laatste duel van het seizoen was ongelooflijk intensief. Iedereen heeft er nog een keer alles uitgeperst. We zijn van een achterstand teruggekomen. Die kans in de laatste minuut was een wisselbad van gevoel.'

In die scene was Kevin Trapp de hoofdrolspeler aan Duitse zijde. Maar er was meer dat de doelman de held van de avond maakte. Hij maakte in de slotfase van de tweede verlenging de grote kans van Rangers ongedaan om vervolgens in de penaltyreeks doorslaggevend te zijn met het stoppen van de strafschop van Aaron Ramsey.

'Het was gevoel. Ik ben op mijn gevoel afgegaan', zei Trapp over zijn doorslaggevende redding om de eer te delen. 'We zijn allemaal helden. Kijk maar. Met 1-0 achter komen en dan verder gaan en dan pakken we dit ding. Er is niet één held, we zijn allemaal helden. Zonder onze fans was het ons niet gelukt.'

Martin Hinteregger, die geblesseerd had moeten toekijken, kon zijn geluk niet op. 'Wat voor wedstrijd was dit. En om na strafschoppen te winnen, gewoon waanzin. De reis gaat verder in de Champions League. Maar nu eerst genieten. We gaan het vieren tot de laatste fan naar huis gaat.'