Eindhoven-talent De Rooij uiteindelijk toch naar NAC Breda

Reacties

Het duurde een aantal weken en er gingen moeizame onderhandelingen aan vooraf, maar de kogel is dan toch door de kerk. Kaj de Rooij tekent een driejarig contract bij NAC Breda. De negentienjarige linksbuiten van FC Eindhoven doorstond de medische keuring en inmiddels zijn de laatste details ook uitonderhandeld. De Rooij kost de huidige koploper in de Keuken Kampioen Divisie ongeveer een half miljoen euro.

Eindhoven-talent De Rooij uiteindelijk toch naar NAC Breda
© Pro Shots

Deze week vonden Eindhoven en NAC elkaar eindelijk nadat de clubs al enige weken om elkaar heen draaiden. Lange tijd hikten de Bredanaars aan tegen de hoge vraagprijs, terwijl De Rooij zelf al lange tijd overtuigd was dat hij de stap naar NAC wilde maken. Met het geld dat de Eindhovenaren ontvangen voor de aanvaller uit Best verovert De Rooij een plaats in de recordboeken van de club uit de Lichtstad. Nooit ontving Eindhoven zo veel geld voor een speler. Het oude record stond op naam van Branco van den Boomen die voor drieëneenhalve ton naar De Graafschap verkaste.

Eindhoven zette hoog in en prijst zich – zeker in deze onzekere tijden – uiteindelijk gelukkig met het transferbedrag. Ook heeft de club nog een doorverkooppercentage bedongen. Voor De Rooij was ook nog interesse uit de Eredivisie en uit het buitenland, maar de Brabander ziet een overgang naar een club die zich kan mengen in de strijd om de promotie naar de Eredivisie op dit moment als de ideale stap. NAC daarentegen was vastberaden ver te willen gaan voor de belofte.

De Rooij startte onlangs alle transferperikelen prima aan dit seizoen. In de vijf wedstrijden die hij speelde maakte hij vier doelpunten en leverde hij twee assists. Hij debuteerde in het seizoen 2018/19 voor Eindhoven en brak vorig seizoen definitief door door in 25 duels zes keer te scoren en zeven keer een goal voor te bereiden.

De Rooij, die begeleid wordt door het managementkantoor Forza Sports Group, is verguld met zijn transfer. 'Het was een lang proces, maar we zijn blij dat het voor alle partijen op een positieve manier is afgerond. Ondanks de interesse uit de Eredivisie, Premier League en Serie A hebben we met Kaj besproken om de juiste stappen in zijn carrière te zetten. Kaj speelt nog niet zo heel lang in de Keuken Kampioen Divisie en wil daarom met NAC eerst de stap naar de Eredivisie maken', zegt zijn zaakwaarnemer Juul Heldens namens FSG.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Eindhoven
Meer over FC Eindhoven
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer K. de Rooij
Meer over K. de Rooij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.