Einde succesreeks Feyenoord door pijnlijke thuisnederlaag

Feyenoord heeft zondagmiddag voor het eerst in bijna twee jaar weer eens een thuiswedstrijd verloren. De Rotterdammers, die in het eerste duel al met 2-1 onderuit gingen bij PEC Zwolle, verloren op eigen veld ruim van FC Twente met 1-4 en beëindigden het duel ook nog eens met negen man.

Einde succesreeks Feyenoord door pijnlijke thuisnederlaag

Na ruim tien minuten in de tweede helft ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Ronald Koeman, die zijn basiself flink had gewijzigd. Debutant Jordy van Deelen, hij verving de geblesseerde Daryl Janmaat, liep in zijn zestienmetergebied Eghan onderuit. Niet alleen volgde er een rode kaart, maar Dusan Tadic benutte bij zijn terugkeer in de basis de strafschop.

Met die goal bracht de Serviër Twente op een 2-1 voorsprong. Acht minuten later werd de klus voor Twente nog wat gemakkelijker. Voor de tweede keer in de wedstrijd beging Stefan de Vrij een te harde tackle en moest hij het veld ruimen met een tweede gele kaart. Tot overmaat van ramp veroorzaakte ook Joris Mathijsen daarna een strafschop. Hij haalde Dico Koppers neer. Opnieuw was Tadic de beul van Feyenoord. Hij schoot keihard raak.

Luc Castaignos strooide in de slotfase op aangeven van Tadic nog maar wat extra zout in de Rotterdamse wonden met de 1-4.

Feyenoord was nog goed aan het duel begonnen. Na enkele kleine kansjes opende Graziano Pellè volledig vrijstaand de score. Hij kopte raak uit een corner van Jordy Clasie omdat Rasmus Bengtsson hem volledig uit het oog verloren was.

In de laatste tien minuten voor rust was Twente al teruggekomen. Een waarschuwingsschot van Kyle Ebecilio eindigde tegen de paal. Het jeugdproduct van Feyenoord was kort daarna wél trefzeker. Na goed terugleggen van Tadic kon hij eenvoudig binnentikken. In de voorafgaande scrimmage was de bal voor een tweede keer via de paal uit het doel gebleven.

Tegen negen Feyenoorders hield Twente het vervolgens bij 1-4. Zodoende is Feyenoord nog altijd puntloos na twee duels en staan De Tukkers op vier punten.

De thuisnederlaag was voor Feyenoord de eerste sinds 5 november 2011, toen NEC te sterk was met 1-0. Zodoende is ook het clubrecord uit de periode 1967-oktober 1971, 65 thuisduels op rij werd er toen niet verloren (W56, G9), uit het zicht. Bovendien is de verliespartij voor Feyenoord een allesbehalve goede generale voor het komende duel: de kraker op bezoek bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen