Einde seizoen voor Frenkie de Jong, nog geen streep door EK-deelname

Reacties

Frenkie de Jong heeft dit seizoen waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Barcelona gespeeld. De middenvelder hield een enkelblessure over aan El Clásico. De Jong lijkt wel gewoon inzetbaar voor bondscoach Ronald Koeman op het komende EK in Duitsland.

Einde seizoen voor Frenkie de Jong, nog geen streep door EK-deelname
© Pro Shots

Voor De Jong ging het in speelronde 32 van La Liga al in de eerste helft mis in de wedstrijd tegen Real Madrid. Vlak voor rust probeerde hij de bal te veroveren in een duel met Federico Valverde, De Jong werd hard geraakt op zijn enkel. Hij probeerde zelf van het veld te hinken, maar uiteindelijk bleek toch een brancard nodig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat voorspelde het ergste en voor werkgever Barcelona is dat ook het geval. Spaanse media kondigden al aan dat De Jong zijn enkel ernstig verzwikt had en dat hij vijf weken buitenspel zou staan daardoor. De medische staf van Barça bevestigde dat het om een enkelverzwikking ging, maar noemde geen hersteltijd.

Door de enkelblessure staat De Jong naar schatting een ruime maand aan de kant, wat betekent dat Barça geen beroep meer op hem kan doen. Sevilla is voor Barcelona op 26 mei de laatste tegenstander in La Liga.

Met een revalidatieperiode van circa vijf weken komt het EK niet in gevaar voor De Jong. Het Nederlands elftal komt in juni bij elkaar voor oefeninterlands tegen Canada en IJsland, op 16 juni begint het EK voor Oranje met een groepswedstrijd tegen Polen. De Jong miste de afgelopen interlandperiode ook al vanwege een andere enkelblessure.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.