Einde Amerikaans avontuur Ibrahimovic in zicht: 'Zou kunnen'

Reacties

Na een afwezigheid van drie jaar staat LA Galaxy weer in de play-offs voor de MLS-titel. Die jacht op succes markeert mogelijk het einde van het Amerikaanse avontuur van Zlatan Ibrahimovic. 'Dat zou kunnen, dat zou kunnen', zegt de Zweed in de aanloop naar het duel met Minnesota United.

Einde Amerikaans avontuur Ibrahimovic in zicht: 'Zou kunnen'
© Pro Shots
Minnesota United
Minnesota United
1 - 2
LA Galaxy
LA Galaxy

In Los Angeles is de verwachting dat Ibrahimovic bezig is aan zijn laatste kunstjes in de Verenigde Staten. 'De toekomst van Galaxy en de toekomst van Zlatan, het is allemaal zeer duidelijk', zei trainer Guillermo Barros Schelotto donderdag zonder het verder concreet te maken. Een definitieve conclusie laat nog op zich wachten.

De Nederlandse directeur Dennis te Kloese schuift die beslissing in samenspraak met Ibrahimovic voor zich uit. 'We zijn het samen helemaal eens dat we na het seizoen rustig gaan zitten en dan gaan kijken waar hij persoonlijk, professioneel en fysiek staat. Hij is in deze competitie en voor onze club een luxe-toevoeging. We moeten voorzichtig zijn om iets te zeggen dat iets zou wegnemen van de glans van wat hij heeft gedaan voor de sport en voor de club.'

De Zweedse ster, die heeft gezegd zijn carrière te willen afsluiten bij zijn eerste club Malmö FF, heeft sinds zijn komst in 2018 zijn stempel gedrukt op LA Galaxy met woorden en daden. Met 53 goals in 56 competitieduels wordt dat onderstreept. Een succes in de titelstrijd kan een mooi sluitstuk worden van een mooi Amerikaans avontuur.

Ibrahimovic reageerde op zijn karakteristieke manier op een mogelijk nakend afscheid. 'Ik heb een contract tot 31 december. Tot dat moment denk ik niet aan volgend jaar. Als ik vertrek, dan hebben de media minder om over te schrijven. En als ik blijf, dan hebben ze nog steeds iets om over te schrijven.'

In het voorjaar ging VI op bezoek bij Te Kloese.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.