Einde aan de droogte: Haller verlost Ajax en evenaart prestatie Pellè

Reacties

Na twee competitiewedstrijden zonder doelpunten (twee keer 0-0) heeft Ajax zondag tegen RKC Waalwijk wel weer het net gevonden. Sébastien Haller maakte een einde aan de droogte.

Einde aan de droogte: Haller verlost Ajax en evenaart prestatie Pellè
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 5
Ajax
Ajax

Ajax won op 24 oktober nog met 5-0 van concurrent PSV en leek daarmee te bevestigen dat het ongenaakbaar was in de Eredivisie. Na de doelpuntrijke topper slaagden de Amsterdammers er echter niet in om te scoren tegen Heracles Almelo (0-0) en Go Ahead Eagles (opnieuw 0-0). Hierdoor kon PSV in punten gelijk komen en zaterdag zelfs de koppositie overnemen.

Zondag hoopte Ajax een einde te maken een de onverwachte doelpuntendroogte en dat lukte. Haller zorgde tegen RKC in de zeventiende minuut voor de verlossing, door de 0-1 binnen te koppen. Zo was het na 196 competitieminuten zonder doelpunt weer eens bingo voor de landskampioen.

Voor Haller was het de negende keer dat hij in een Eredivisie-wedstrijd in 2021 de openingstreffer maakte. De laatste speler die dit aantal in een kalenderjaar haalde was Graziano Pellè in 2013. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.