Einde aan de droogte: Chadli na ruim een halfjaar weer eens trefzeker

Nacer Chadli moest er lang op wachten, maar heeft maandag eindelijk weer eens een doelpunt mogen vieren. Met zijn eerste goal in ruim zes maanden tijd zette de Belgische technicus Istanbul Basaksehir op het juiste spoor in de thuiswedstrijd tegen Adana Demirspor.

İstanbul Başakşehir
2 - 1
Adana Demirspor

Chadli (32, boven op archieffoto) is bezig aan zijn tweede seizoen in Turkije en kwam vorig seizoen tot vier goals in 22 duels. De laatste keer dat hij scoorde was op 29 april, in de 1-2 zege op BB Erzurumspor. Hierna wist Chadli zowel in clubverband als bij de nationale ploeg lange tijd zijn score niet verder op te voeren.

Maandag kwam er een einde aan de doelpuntendroogte, in de thuiswedstrijd tegen Adana Demirspor, waar Arijanet Muric (vorig seizoen Willem II) en Jonas Svensson (vorig seizoen AZ) spelen. Twintig minuten voor tijd maakte Chadli de gelijkmaker. De pass van Hasan Ali Kaldirim was niet ideaal, maar Chadli schoof zijn been uit en scoorde met een mooie volley: 1-1.

Chadli maakte kort na zijn goal plaats voor Deniz Türüc en met de voormalig Go Ahead Eagles-middenvelder binnen de lijnen trok Istanbul Basaksehir vlak voor tijd aan het langste eind. Door optreden van de VAR kreeg de thuisploeg een strafschop, die werd binnengeschoten door Edin Visca.

Chadli stond maandagavond pas voor de tweede keer in dit seizoen in de basis. Hij ging afgelopen zomer nog met België mee naar het EK, maar werd voor de afgelopen twee interlandperiodes niet opgeroepen. Chadli zal een tandje bij moeten schakelen als hij volgend jaar naar het WK in Qatar wil.

Giresunspor
Giresunspor
1 - 2
Antalyaspor
Antalyaspor

Bij Giresunspor - Antalyaspor hadden twee Nederlanders tegenover elkaar kunnen staan op het veld, maar Joey Pelupessy (Giresunspor) en Sherel Floranus (Antalyaspor) bleven allebei negentig minuten aan de kant. Vanaf die positie zagen zij middenvelder Fredy twee goals maken. Dat was voldoende voor de drie punten voor Nuri Sahin en Alfons Groenendijk, het trainersduo van Antalyaspor, want Giresunspor kwam niet verder dan de late gelijkmaker van Fousseni Diabate.