Eigenzinnige Diego vergroot puinhoop bij VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg begon met grote ambities aan het seizoen, maar de ploeg bezet een teleurstellende twaalfde plaats in de Bundesliga en is door Tweede Bundesliga-club Energie Cottbus al uitgeschakeld in de strijd om de DFB-Pokal. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 1-0 van Hannover 96 en zorgde spelverdeler Diego ervoor dat teamgenoten en het technisch kader woedend op hem zijn.

Eigenzinnige Diego vergroot puinhoop bij VfL Wolfsburg

Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van Steve McClaren de uitgelezen kans op de gelijkmaker toen scheidsrechter Guido Winkmann Wolfsburg een strafschop toekende. Vaste nemer Patrick Helmes was zich aan het voorbereiden toen Diego de bal uit zijn handen griste en zichzelf het buitenkansje toebedeelde. De Braziliaan miste en voor de achtste keer leed Wolfsburg een nederlaag.

'Als een speler mijn beslissingen niet respecteert dan ben ik verschrikkelijk boos', meldde McClaren na afloop van de wedstrijd. De voormalige coach van FC Twente had Helmes aangewezen als de man die de penalty's neemt voor zijn ploeg. 'Diego dacht dat hij in een speeltuin was', reageerde manager Dieter Hoeness al even gepikeerd.

Wolfsburg besloot Diego dan ook te beboeten met honderd duizend euro en een verbanning naar de tribune voor het thuisduel met Hamburger SV van zaterdag. Coach McClaren moet zich steeds meer zorgen maken over zijn baan bij de Bundesliga-club. De namen van Ralf Rangnick, Martin Jol en Huub Stevens zingen steeds harder rond in de Volkswagen Arena. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's