Eigenaar maakt belofte waar: Lyon roert zich flink op transfermarkt

Reacties

Olympique Lyon is in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog hard bezig om zich te versterken. Als ook de komst van Saïd Benhrama en Orel Mangala nog voor donderdagavond wordt afgerond, staat het aantal versterkingen in januari op zeven.

Eigenaar maakt belofte waar: Lyon roert zich flink op transfermarkt
© Pro Shots

Zo maakt eigenaar John Textor zijn belofte aan de bezorgde supporters van de zevenvoudig kampioen van Frankrijk waar. De Amerikaan beloofde eerder al dat de clubleiding er alles aan zou doen om de selectie te versterken, met als doel verder weg te komen van de gevarenzone in de Ligue 1. Of dat in de tweede seizoenshelft gaat lukken, is natuurlijk afwachten. Maar aan de inspanningen op de transfermarkt kan het dan in ieder geval niet liggen.

Die liegen er namelijk niet om. In eerste instantie deed Lyon nog de wenkbrauwen fronsen door twee Brazilianen - doelman Lucas Perri en verdediger Adryelson - over te nemen van Botafogo, dat ook eigendom is van Textor. Daarna werd het serieuzer met de komst van het grote Belgische talent Malick Fofana (18) en de Nigeriaanse spits Gift Orban (21), die voor een gezamenlijk bedrag van 29 miljoen euro werden weggeplukt bij AA Gent.

Met middenvelder Nemanja Matic (35) is er inmiddels ook een brok ervaring toegevoegd aan de selectie, onontbeerlijk in de strijd tegen degradatie. De komst van de Servische ex-speler van Chelsea, Manchester United en Vitesse werd afgelopen zaterdag pas afgerond. Op dat moment hoopte Lyon nog op de komst van Arnaut Danjuma. Toen duidelijk werd dat Everton hem niet wilde laten gaan, schakelde de club door naar andere opties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De keuze is volgens Engelse en Franse media gevallen op Benrahma. De 28-jarige Algerijn speelde in Frankrijk al voor OGC Nice en verdiende toen een transfer naar Brentford. Dat verkocht de vleugelspits vervolgens voor 23 miljoen euro aan West Ham United, maar daar is de dribbelaar dit seizoen geen vaste waarde onder David Moyes. Lyon wil daar van profiteren en Benrahma huren met een optie tot koop van vijftien miljoen euro.

Volgens de laatste berichten blijft het daar niet bij en gaat Lyon ook nog circa dertig miljoen euro neertellen voor Mangala. De Belgische middenvelder moet overkomen van Nottingham Forest, dat het geld goed kan gebruiken wegens het onderzoek naar Financial Fair Play. Als Lyon ook de komst van de 25-jarige international afrondt, komen de totale uitgaven deze winter boven de zeventig miljoen euro te liggen. Dat moet toch genoeg zijn in de jacht op handhaving.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Strasbourg
32
9
9
14
35-47
-12
36
14
Nantes
32
9
6
17
29-49
-20
33
15
Le Havre
32
7
11
14
33-42
-9
32
16
Metz
32
8
5
19
34-54
-20
29
17
Lorient
32
6
8
18
37-63
-26
26
18
Clermont
32
5
10
17
26-54
-28
25
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.