Effectief VVV verpest Avondje NAC

VVV-Venlo heeft zaterdag op minimalistische wijze gewonnen van NAC Breda. De Brabanders kregen de betere kansen, maar VVV had aan een knap doelpunt van Lennart Thy genoeg voor een driepunter: 0-1.

NAC had de overhand tijdens het eerste Avondje NAC van 2018, onder aanvoering van uitblinker Manu García. In de twaalfde minuut toonde de Spanjaard voor het eerst zijn brille door Giovanni Korte fraai weg te steken. De aanvaller wipte de bal over doelman Lars Unnerstall heen, maar Jerold Promes greep in.

Na een half uur dribbelde García knap langs vier man, waarna hij de volledig vrijstaande Thierry Ambrose liet staan en een slappe inzet produceerde, tot woede van de NAC-spits. Pas na rust kroop VVV uit zijn schulp door gevaarlijk te worden via de counter. Vito van Crooij kwam aan het einde van een van die tegenaanvallen in een goede positie, maar schoot over.

De thuisploeg was na zeventig minuten zeer dicht bij de openingstreffer via Rai Vloet. De middenvelder schampte een heerlijke vrije trap van Angeliño met het hoofd, maar de bal eindigde op de paal. Toch greep VVV drie minuten later de leiding: na nauwkeurig terugkoppen van Ralf Seuntjens schoot Thy droog raak. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar VVV stichtte het grootste gevaar. Van Crooij kreeg vrij baan, maar schoot oog in oog met doelman Mark Birighitti net naast.

Omdat de thuisploeg niet bij machte was om door de Limburgese defensie heen te breken, hield VVV betrekkelijk eenvoudig stand. Daardoor is de ploeg van Maurice Steijn nu aanvoerder van het rechterrijtje en blijft NAC steken in de degradatiezone, op plek zestien.