Effectief Sparta gaat voor beste reeks in tien jaar

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Speelronde vijf wordt in gang geschoten door Sparta Rotterdam en AZ.

Effectief Sparta gaat voor beste reeks in tien jaar
 
Speelronde5
Aftrap20.00 uur
ScheidsrechterSiemen Mulder

• Sparta Rotterdam rekende zondag af met FC Twente en vond zodoende aansluiting met de middenmoot. Na vier duels heeft de ploeg van Alex Pastoor vijf punten, vier minder dan AZ.

• Voor de 32ste keer binden Sparta Rotterdam en AZ de strijd met elkaar aan op Het Kasteel. De thuisploeg zegevierde in slechts vijf van de eerdere Eredivisie-ontmoetingen. Elf keer triomfeerde AZ en liefst vijftien maal bleef een winnaar uit.

• Al sinds 1985 wacht Sparta Rotterdam op een thuiszege op AZ in Eredivisie-verband. In liefst negen van de veertien ontmoetingen die sindsdien op het programma stonden triomfeerden de Alkmaarders en vijf keer werd het gelijk.

Vorige week won Sparta van FC Twente.

• Sparta Rotterdam is inmiddels al drie competitiewedstrijden ongeslagen. De laatste keer dat de Rotterdammers vier keer achtereen zonder nederlaag bleven in de Eredivisie dateert uit september 2007.

• Tijdens de eerste vier speelrondes schoot Sparta Rotterdam slechts negen keer op doel, waarmee de equipe van coach Alex Pastoor laatste staat in dit klassement. De laatste drie schoten op doel leverden echter wel een doelpunt op.

• Een fraai jubileum voor John van den Brom, die voor de honderdste keer op de AZ-bank zit tijdens een Eredivisie-wedstrijd. De oud-international won als trainer nog nooit van Sparta Rotterdam; de twee eerdere ontmoetingen eindigden onbeslist.

AZ in eigen huis langs NAC Breda.

• Bij liefst acht van de laatste negen doelpunten die AZ maakte op vreemde bodem was Wout Weghorst betrokken. De aanvaller maakte zes treffers en verzorgde twee assists.

De laatste vijf edities van Sparta Rotterdam-AZ:

SeizoenUitslag
2006/070-2
2007/082-2
2008/090-2
2009/100-1
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.