Effectief Emmen toont ook in Venlo specialiteit van het huis

FC Emmen heeft zaterdag niet voor het eerst dit seizoen in de slotfase van een wedstrijd toegeslagen. De formatie van trainer Dick Lukkien won op de valreep bij VVV-Venlo.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 3
FC Emmen
FC Emmen

VVV kreeg in de beginfase de beste kansen en was uit op een jubileumtreffer. Sinds de invoering van het betaald voetbal maakte de Venlose club namelijk 1999 goals in eigen stadion. Peniel Mlapa en Tino-Sven Susic waren al vroeg dicht bij die speciale goal, maar de eer ging uiteindelijk naar Johnathan Opoku. De defensie van Emmen kreeg een voorzet niet weg en de aanvaller van VVV profiteerde: 1-0.

Lang kon VVV niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten na de 1-0 kwam Emmen al langszij. Anco Jansen vond Alexander Bannink, die vanaf de rechterkant naar binnen trok en de bal in het doel schoof. De thuisploeg kreeg vervolgens mogelijkheden om er 2-1 van te maken via Mlapa, die net naast schoot uit een voorzet van Opoku en vervolgens bijna toesloeg uit een corner. Keeper Kjell Scherpen hield ook nog een poging van de aanvaller uit zijn doel.

Waar VVV de kansen richting de rust miste, was het voor Emmen in de tweede helft wel raak. Opnieuw was Jansen de aangever, nu met een voorzet vanaf de linkerkant die binnen werd gekopt door Jafar Arias. Waar het antwoord van Emmen in de eerste helft snel was, deed VVV na de 1-2 vliegensvlug iets terug. Opoku kreeg zijn voet nog net tegen een voorzet van Patrick Joosten en maakte zo zijn tweede treffer van de avond.

Lukkien van Emmen bracht vervolgens met Nicklas Pedersen en debutant Sven Braken verse aanvallers in het veld voor doelpuntenmakers Arias en Bannink. Scherpen hield zijn ploeg daarna weer op de been met een redding op een poging van Joosten, waarna Emmen in de extra tijd - zoals vaker dit seizoen - alsnog scoorde. Pedersen kopte een voorzet door op Michael Chacon, die met een lage schuiver voor 2-3 zorgde.

Emmen scoorde vorige week in de thuiswedstrijd tegen PSV ook al in de extra tijd en pakte dit seizoen vijf punten dankzij goals na de officiële speeltijd. Andere Eredivisie-clubs kwamen niet verder dan twee punten met goals in de extra tijd.