Eerste zege De Boer gaat ten koste van 'kinderen' Ipswich

Reacties

Frank de Boer heeft in de strijd om de League Cup zijn eerste succes geboekt als manager van Crystal Palace. Maar de zege op Ipswich Town (2-1) spoelt de bittere smaak van de valse start niet helemaal weg.

Eerste zege De Boer gaat ten koste van 'kinderen' Ipswich

Na twee nederlagen in de Premier League kon De Boer een succes goed gebruiken. Het duel in de tweede ronde in het toernooi om de League Cup bood hem ogenschijnlijk een mooie kans, zeker omdat het in het Championship voortvarend gestarte Ipswich Town niet op volle oorlogssterkte naar Selhurst Park was gekomen.

'Het is niet zo dat ik de League Cup al opgeef ten faveure van de competitie, ik doe het vanwege de gezondheid van de spelers', zei Ipswich-manager Mick McCarthy vooraf. 'Dus wie er naar de wedstrijd komt, kan een paar kinderen verwachten.'

Ondanks de uitgeklede opponent slaagde Crystal Palace er in de eerste helft niet in te profiteren. De Londense formatie had weliswaar een overwicht, maar tot veel dreiging kwam het niet. Na rust deden The Eagles iets meer van zich spreken. Het duurde tot in het laatste kwartier voordat het verschil ook in de score tot uitdrukking kwam.

James McArthur zorgde in de 76ste minuut voor de bevrijdende treffer door met rechts de 1-0 op het scorebord te brengen. Ipswich Town was aangeslagen en kreeg in de slotfase de genadeklap. McArthur was de man die met zijn tweede treffer van de avond het pleit beslechtte. De goal van Bersant Celina - vorig jaar nog actief voor FC Twente - bleek niet meer dan een eretreffer voor Ipswich.

Bij Crystal Palace begon Patrick van Aanholt in de basis om in de 57ste minuut te worden gewisseld. Jairo Riedewald ontbrak door een liesblessure, waar Timothy Fosu-Mensah als invaller de tweede helft volmaakte. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.