Eerste woordjes van Simeone, Oranje voor goede doel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eerste woordjes van Simeone, Oranje voor goede doel

'Je houdt van hem, of je haat hem.'
Steve McClaren ging in het verleden namens FC Twente competitieduels met Louis van Gaal aan in de Eredivisie. De huidige trainer van Derby County schetst hoe de voormalige AZ-coach, die nu in beeld bij Manchester United is, in elkaar zit. (Sky Sports)

'Zijn eerste woordje was niet mama, maar goal.'
• De vader van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, Carlos, vertelt over zijn zoon, die vanavond in de halve finale van de Champions League in actie komt tegen Chelsea. (AS)

• Het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Ghana, op 31 mei in De Kuip, zal niet alleen in het teken staan van de voorbereiding op het WK. De wedstrijd in Rotterdam is ook om geld op te halen voor het goede doel, Voetbal voor Water. De KNVB, Unicef, Simavi en het ministerie van Buitenlandse Zaken werken samen om schoon drinkwater te garanderen in Afrikaanse landen en de hygiëne aldaar te verbeteren. De voetbalbond heeft alle voorzitters van alle Nederlandse voetbalverenigingen uitgenodigd om tijdens het duel een symbolisch blauw vak te vormen. Uiteindelijk zal een deel van de opbrengst van de kaartverkoop naar Voetbal Voor Water gaan. Bovendien verdubbelt Buitenlandse Zaken alle bijdragen tot maximaal 13,5 miljoen euro.

'Als je hem een stomme vraag stelt, is de kans aanwezig dat hij arrogant reageert. Maar als je hem met respect behandelt, dan zal hij jou zo ook behandelen.'
Franz Beckenbauer waarschuwt de Engelse pers alvast voor de komst van Louis van Gaal. De erevoorzitter van Bayern München kent de Nederlander uit het verleden, toen de huidige bondscoach van Oranje trainer van Der Rekordmeister was (van 2009 tot 2011). Van Gaal is kandidaat om vanaf volgend seizoen manager van Manchester United te worden. (Daily Mail)

'Het maakt me niet uit wie er wint. Vorige week heb ik negentig minuten gekeken en het was niet om aan te zien. De wedstrijd had niets met voetbal te maken. Ik respecteer beide managers en eenieder heeft zijn eigen tactiek, maar ik denk dat Real Madrid de Champions League wint en ik wens hen het beste.'
Arjen Robben laat de andere halve finale in de Champions League, tussen Atlético Madrid en Chelsea, links liggen. (Sky Sports)

• De 16-jarige Milosz Kozak, linksbuiten van het Poolse Legia Warschau II, laat zien dat hij een bijzonder fijne trap in huis heeft.

'Als ze mij voor het blok zetten, is de keuze makkelijk gemaakt. Dan kies ik voor televisie. Ik werk twee dagen in de week bij Ajax en de tv is een veel groter gedeelte. We zijn nog wel in gesprek over een eventuele toekomst. We hebben elkaar nog geen hand gegeven en afscheid genomen.' Ronald de Boer is behalve als techniektrainer van Ajax, ook actief als analyticus op televisie. Die combinatie vindt Ajax maar niks. De Amsterdamse club laat in een verklaring weten dat werknemers in de toekomst geen wedstrijden van Ajax meer mogen analyseren. Dat De Boer vertrekt, lijkt gezien zijn uitlatingen een kwestie van tijd. (NOS)

'Ik kom uit Kameroen en ik ben geboren op 24 augustus in 1996. Ze mogen me testen wat ze willen. Ik bedank de Italiaanse overheid dat ik hier mag leven. Ik dacht eigenlijk dat ik terug moest keren naar Kameroen.' • Lazio-middenvelder Joseph Minala bevestigt nog maar eens dat hij écht zeventien jaar oud is. (La Gazzetta dello Sport)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.